Dominacija učenika OŠ „Sveti Sava“ u basketu i košarci

U organizaciji Saveza za školski sport Opštine Bačka Palanka

920
Izvor: Nedeljne novine

Proteklih petnaestak dana je bilo veoma aktivno u Savezu za školski sport Opštine Bačka Palanka. Naime, održana su takmičenja u basketu „3×3“ i košarci za učenike osnovnih i srednjih škola.


Takmičenje u basketu „3×3“ odigrano je u sredu (27.10.), u Sportskoj hali „Tikvara“ uz učešće šest osnovnih škola sa područja bačkopalanačke opštine. Prvo mesto su zauzeli učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke, druga je bila ekipa OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Obrovca, a treće mesto su podelile bačkopalanačke osnovne škole „Desanka Maksimović“ i „Vuk Karadžić“.

Istog dana je u Sportskoj hali „Tikvara“ odigrano i školsko prvenstvo u košarci za učenike osnovnih škola na kome je takođe pobedila OŠ „Sveti Sava“, drugo mesto je zauzela OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Obrovca, a treće mesto su podelili OŠ „Desanka Maksimović“ iz Bačke Palanke i OŠ „Zdravko Čelar“ iz Čelareva.

U petak (22.10.) u „Tikvari“ je odigrano školsko prvenstvo za učenike srednjih škola u košarci na kome su učestvovale sve tri bačkopalanačke srednje škole. Prvo mesto je osvojila Gimnazija „20. oktobar“, druga je bila Tehnička škola „9. maj“, a treća Srednja stručna škola „Dr Radivoj Uvalić“.

Sličan poredak je viđen i na školskom prvenstvu za srednjoškolce u basketu „3×3“. Prvoplasirana je ponovo bila Gimnazija „20. oktobar“, druga je sada bila SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“, a trećeplasirana TŠ „9. maj“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here