Друга кошаркашка лига никад јача

После победе нишког "Константина", Гајдобране очекује дерби првенства у Чачку

476
Фото: КК Херцеговац (Извор: Недељне новине)

ГАЈДОБРА: Мало ко је очекивао да ће „Херцеговац“ после првих седам кола имати учинак 7-0, али и то се десило на радост гајдобранских љубитеља кошарке.


Ипак, у другом делу протекле полусезоне Гајдобрани су забележили само победу и четири пораза, јер су играли без два најбоља играча, Страхиње Стојачића и Марка Бранковића, који су учествовали на финалном мастерсу у баскету „Три на три“. Они се сада враћају и представљаће велико појачање.

Крајем прошле године се тешко повредио и капитен Предраг Радовановић који је на тренингу зарадио повреду укрштених лигамената.

– Реално, Друга лига ове сезоне је никад јача, то кажу сви кошаркашки стручњаци. Никад није било оволико прволигашких играча у клубовима Друге лиге. Док смо били комплетни, бележили смо само победе. Порази од „Стара“ из Новог Сада и „Клика“ из Ариља на нашем терену нас неће пуно коштати, јер они остају у плеј ауту и не преносе се бодови против њих у плеј оф. Ако у последњем колу којим случајем, „Клик“ победи екипу „Борца“ у Земуну, и у том случају нам се брише један пораз. Све у свему, уколико победимо „Железничара“ у Чачку, улазимо у плеј оф са 4-2 или у најгорем случају са 3-3. Наравно, претходно имамо утакмицу са „Константином“ из Ниша на свом паркету и то морамо добити – каже председник КК „Херцеговац“ Стојан Дангубић.

Гајдобрани су се у паузи између два дела појачали са плејом Бранимиром Бербаковим (26 година) који је до сада играо за „Војводину“ из Новог Сада, „Нови Пазар“, „Чапљину“, „Радник“ из Бијељине и „Пролетер“ из Зрењанина одакле је и дошао у Гајдобру.

– Довођењем Бербакова смо завршили прелазни рок. Бићемо јачи у наставку првенства и плеј офу за Страхињу Стојачића и Марка Бранковића, али очекујемо да нам се у јануару прикључи и повређени Љубомир Миљанић који је зарадио дисторзију скочног зглоба. Недостајаће нам пуно, међутим, Предраг Радовановић који је у првом делу сезоне био најбољи скакач лиге иако игра на позицији 3, а понекад и на
бековским позицијама. Он је веома користан играч и пре свега добар човек – истиче Дангубић.

Шта очекујете у плеј офу, докле „Херцеговац“ може?

– Сваки меч биће од изузетно велике важности у плеј офу, борићемо се свим снагама. Биће ту веома занимљивих утакмица за наше навијаче, а нама остаје да се надамо да ће нас повреде и болести мимоићи, а онда све је могуће – додаје Дангубић.

Остало је још једно коло у регуларном делу сезоне А групе Друге лиге Србије. Гајдобрани су у суботу (15.01.) на свом паркету угостили нишки „Константин“, а следи им дерби првенства у Чачку.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here