Две победе за млађе пионире Феникса

Важне утакмице за пласман међу шест најбољих екипа у такмичењу

169

У наставку такмичења КСВ минулог викенда играла је једна екипа КК „Феникс“. Млађи пионири (2009.) и млађи одиграли су две утакмице.  


Ова екипа је предходне недеље одиграла две заостале утакмице, а обе утакмице су биле веома важне за пласман међу шест најбољих екипа у такмичењу.

Прво су одиграли утакмицу против екипе из Врбаса. У почетку сасвим изједначена утакмица, играле су се поприлично добре одбране па није било могуће лако постићи поене. Ипак, на крају овог периода Феникс води са 10:8.

У другом делу, Феникс наставља да игра добру одбрану, али и проналази боља решења у нападу па успевају да повећају предност на 26:15. Већ на полувремену се почело размишљати о потребној победи од петнаест поена. Тако су домаћини и наставили да играју јако у одбрани, а наставили су да повећавају предност до 40:22. У последњем периоду, Феникс игра максимално до самог краја и побеђује 60:27.

Другу утакмицу је ова генерација одиграла у Гајдобри против КК „Херцеговац“. Помало уморни од претходне утакмице, и задовољни што су обезбедили пролаз, лоше отварају утакмицу и дозвољаву домаћину да поведе са великих 5:17, али ипак до краја овог дела појачавају игру у одбрани. Феникс ипак смањују предност на 12:17.

У другом периоду се ситуација потпуно преокренула, Феникс овог пута игра
одличну одбрану са много украдених лопти који доносе лаке поене и преокрећу резултат на 34:20. У наставку Феникс рутински контролише резултат и побеђује са 54:40.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here