Две победе за најмлађе кошаркаше „Феникса“

Кошаркашки клуб "Феникс" - Бачка Паланка

98

Протеклог викенда одигране су кошаркашке утакмице у оквиру Кошаркашког савеза Војводине, где се такмиче млађе селекције КК „Феникс“ из Бачке Паланке.


Најмлађи учесници у такмичењу КСВ генерација 2011. и млађи су играли у Новом Саду против екипе КК „Данубиус“. Пошто се пласирала међу четири најбоље екипе са пренесеном победом, жеља на овој утакмици је била да се настави серија победа.

У првом периоду бољу игру су приказали играчи Феникса, сигурнију у нападу па су после овог периода водили са 13:7. У другом делу су противници боље играли, нису дозволили Фениксу да постигне поене па су смањили резултат на 13:12. На почетку трећег дела се водила изједначена борба, ниједна екипа није успевала да створи предност и изједначени су ушли у последњи период 20:20. Феникс игра пуно боље у овом делу, већ на старту ствара предност коју успева да задржи до краја и побеђује са 35:28.

Млађи пионири 2009. су гостовали у Челареву у наставку борбе у плеј офу. Са својим спортским пријатељима су одиграли још једну добру утакмицу. Први део велика борба обе екипе, током већег дела овог дела Феникс има минималну предност, на крају 11:8. У наставку Феникс контролише игру, али не успева да створи значајнију предност, па на полувреме одлази са резултатом од 21:15. Тек у трећем делу Феникс је заиграо пуно агресивније у одбрани и из тога су добро трчали што је омогућило лаке поене па је предност нарасла на 40:21. У последњем период Феникс лагано контролише игру и резулта и заслужено побеђују са 50:26.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here