КК Феникс у првенственој паузи одиграо одложене утакмице

164

Паузу у првенству КК „Феникс“ је искористио да одигра неке од одложених утакмица из првог дела.


Екипа 2008. годиште и млађи су играли у Апатину против истоимене екипе. Прва утакмица после паузе је увек мало проблематична и улази се спорије у утакмицу. Тако је било и овог пута. Првих пар минута игра обе екипе је била неповезана и са доста грешака, тек половином првог дела Феникс повезује неколико добрих потеза и стиче предност од осам поена које домаћини до краја успевају да преполове па резултат после првог дела гласи 14:10. У другом периоду су се играчи Феникса мало ослободили и заиграли ефикасније у нападу то се видело и по резултату који се повећао на 33:21. У наставку је игра била растрзана и пуна грешака, ипак и у таквој игри се Феникс боље снашао. Успели су да предност још повећају на 41:25. У последњем периоду су гости на овом мечу рутински одржавали предност и заслужено победили са 55:39.


Екипа 2009. годиште и млађи је дочекала екипу „Sports world“ из Новог Сада. Гости су на овом мечу били фаворити, што су и оправдали. Ипак домаћини, играчи Феникса су одиграли добру утакмицу и нису лако допустили гостима да однесу победу. Од самог почетка се повела велика борба за сваку лопту и за сваки поен. Тако је и завршен овај период, минималним вођством гостију од 12:13. У другом делу су гости појачали агресивност у одбрани и самим тим су успели да повећају предност на 20:28. Наставак утакмице и наставак борбе за сваку лопту, домаћини су успевали у неколико наврата да припрете гостима, али су они сваки пут имали одговор и успевају да одржавају разлику од 36:46. И последњи период је протекао у великој борби коју екипа гостију решила у своју корист 50:64.


Екипа 2010. годиште и млађи су играли у Апатину против истоимене екипе. Одиграли су веома неизвесну и интересантну утакмицу. Од самог почетка меча Феникс је стекао минималну предност коју су домаћини у последњем нападу анулирали па је резултат био 12:12. У другом делу Феникс је одиграо одбрану за похвалу, али је напад био проблематичан и самим тим нису то искористили и стекли већу предност. Резултат је био 16:12. Велика борба се наставила и у трећем периоду, борба је била за сваку лопту, па је резултат и даље био скоро егал 25:23. Почетком последњег дела Феникс успева да поведе са пет поена, али то ипак није било довољно да се мирно приведе утакмица крају. Домаћини успевају да преокрену резултат и поведу по први пут на три секунде до краја. У последњем нападу на утакмици Феникс ипак успева да изједначи 32:32 и одведе утакмицу у продужетке. Ту је ипак квалитет пресудио, боље су одиграли играчи Феникса и сасвим заслужено победили са 40:34.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here