Najmlađi i najstariji košarkaši Feniksa dominirali na terenu

Takmičenja u okviru Košarkaškog saveza Vojvodine.

257

Proteklog vikenda u takmičenjima KSV nastupile su tri ekipe KK “Feniks”.


Prvi su na teren istrčali igrači iz generacije 2010. Ova ekipa je ugostila ekipu KK “NS Basket 07”. Već na samo stratu utakmice gosti nameću veoma agresivnu odbranu u kojoj se igrači Feniksa ne snalaze najbolje, pa gosti vode sa 6:12. U nastavku Feniks uspeva da popravi efikasnost u napadu, ali i gosti isto imaju efikasniji napad i uspevaju da povećaju prednost na 17:33. Početak trećeg dela za Feniks donosi bolju igru, uspevaju da brane nekoliko napada i da pogode nekoliko šuteva, ali se gosti brzo vraćaju svojoj igri i povećavaju razliku na 25:45. Tek u poslednjem delu kada su se gosti malo opustili Feniks uspeva da smanji razliku na konačnih 38:53.


Drugi na teren su izašli najmlađi 2011. i mlađi. Oni su igrali u Novom Sadu protiv ekipe KK “Vrbas”. Od samog početka ekipa Feniksa igrala je dobro u odbrani iz koje uspevaju da istrče kontranapade pa prave za ovaj uzrast veliku prednost od 11:3. U drugom delu se situacija prekreće u korist Vrbasa oni bolje igraju i uspevaju da smanje prednost na 14:12. Ova utakmica se igrala u talasima, pa je u trećem delu došao red da Feniks zaigra bolje. Tako je i bilo pa se razlika ponovo povećava u korist Feniksa 25:14. U poslednjem periodu se vodila izjednačena borba, Feniks je održavao prednost i zasluženo pobedio sa 35:23.


Poslednji u ovom vikendu su nastupili igrači iz generacije 2009. i mlađi. Oni su dočekali  ekipu KK “Hercegovac” . Od samog starta Feniks agresivnom igrom pravi razliku i završavaju prvi period sa prednošću od 22:9. U nastavku ovog meča se vodila izjednačena borba. Feniks nije uspevao da poveća razliku, takođe ni igrači Hercegovca nisu uspevali da smanje razliku ispod deset poena. Na kraju je Feniks zasluženo pobedio sa 57:46.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here