Pioniri Feniksa polovični – poraz i pobeda

Proteklog vikenda odigrane su košarkaške utakmice u okviru rasporeda Košarkaškog saveza Vojvodine.

159

Pioniri KK „Feniks“ su igrali u Novom Sadu protiv ekipe KK „Vojvodina“. Kao i u prethodnim, mečevima sam početak je odlučio pobednika. Igrači Feniksa su počeli utakmicu veoma sporo i nesigurno, a to su domaći igrači iskoristili i stekli prednost od 18:10. U nastavku ovog meča se vodila izjednačena borba, u kojoj gosti nisu uspevali da smanje prednost, ali isto tako ni domaćini nisu uspevali da povećaju rezultat. Na kraju je domaćin zasluženo pobedio sa 49:39.

Pioniri „Feniksa“ odigrali su još jednu utakmicu. Ovog puta ugostili su ekipu KK “Apatin”. Na samom početku utakmice su igrači Feniksa ponovo počeli stegnuto i promašili nekoliko lakih šuteva, ali već od polovine prvog dela su preuzeli inicijativu i poveli sa 21:11. U drugom delu su se konačno opustili i zaigrali onako kako se i očekuje od njih, agresivno u odbrani i brzo i efikasno u napadu pa su poveli sa 52:19. Do kraja je razlika samo rasla u korist Feniksa do konačnih 90:39.


Godinu dana mlađa generacija, igrala je u Vrbasu protiv istomene ekipe. Uvek nezgodno gostovanje se pokazalo još jednom kao takvo. Domaćini su od početka zaigrali bolje i angažovanije i samim tim je i rezultat bio u njihovu korist 15:4. U drugom delu su igrači Feniksa ipak bolje zaigrali i uspevaju da ne dozvole domaćinu da napravi veću razliku. U trećem delu se ta igra još popravlja i u nekoliko navrata Feniks uspeva da smanji prednost na šest poena, ali ipak u poslednjem delu domaćini ponovo igraju bolje i pobeđuju sa 47:33.


Mlađi pioniri 2010. godište i mlađi, takođe su odigrali dve utakmice. Prvu su igrali u Vrbasu i ova utakmica je bila veoma neizvesna tokom čitavog toka. Prvi deo je pripao domaćinima sa 15:11. U drugom, Feniks igra bolje i dobija ovaj deo meča pa na poluvremenu vode sa 20:18. I u nastavku Feniks igra dobro, čak uspevaju da minimalno povećaju prednost na 28:24. Tu prednost uspevaju da zadrže do pred kraj utakmice kada promašuju jedan čist zicer i gube jednu loptu, što domaćini zanalački koriste i preokreću rezultat i pobeđuju sa 34:33.

Drugu utakmicu je ova ekipa igrala protiv ekipe KK „Apatin“. Sve ono što im se dešavalo na prethodnoj utakmici, u ovoj su popravili. Odličnom odbranom sa mnogo oduzetih lopti i  brzih kontra napada ekipa Feniksa pravi veliku razliku. Ta razlika se do kraja utakmice povećavala na konačnih 80:14.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here