Pobedom u teškoj utakmici plasman među četiri najbolje ekipe Vojvodine

Košarkaški klub Feniks

243

Generacija Košarkaškog kluba „Feniks“ 2008-2009. je u ovoj čudnoj sezoni ponovo pokazala kvalitet i kontinuitet.


Ponovo su se plasirali među četiri najboje ekipe u Vojvodini, zajedno sa ekipama iz Novog Sada, Zrenjanina i Vrbasa.

Proteklog vikenda su odigrali svoju utakmicu u Vrbasu. Značaj utakmice kao da je malo uneo nesigurnost u ekipu Feniksa koji nisu najbolje počeli ovu utakmicu, to znalački koriste domaćini koji prvi deo utakmice rešavaju u svoju korist 17:8.

U nastavku igrači Feniksa su zaigrali sigurnije u napadu nekoliko puta su uspeli da smanje prednost domaćina, ali u poslednja dva napada dobijaju koševe u poslednjoj sekundi i Vrbašani zadržavaju prednost 32:23.

U trećem periodu usledio je nastavak dobre i sigurne igre Feniksa u napadu, ali su još bolje zaigrali u odbrani i malo po malo uspevaju da smanje razliku na samo jedan poen 40:39.

U poslednjem periodu se vodila velika i neizvesna borba. Poeni su se postizali jako teško, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Na dva minuta do kraja, Feniks prvi put uspeva da povede sa četiri poena razlike i sa velikom borbenošću uspevaju tu prednost da sačuvaju do kraja meča, čak je i povećavaju i sasvim zasluženo pobeđuju sa 54:48.

Na ovom meču su za Feniks nastupili: Radoš. S, Kosovac A., Krstić M., Šavija S., Vujčić V., Gašarević A., Stojaković R., Zelenović V ., Stojaković M., Jovin M., Železnjak N., Tankosić V.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here