Rakić misli na porodicu

Košarka

1044
Izvor: Nedeljne novine

Našeg Bačkopalančanina Miljana Rakića je teško uhvatiti slobodnog i dogovoriti razgovor s njim.


Putovanja – Mađarska, Španija, Island, BiH… i zauzetost su najveće prepreke. Stoga smo se odlučili za pozajmicu: članak „Sporstkog žurnala“ od pre nekoliko dana, a iz pera D.Milićeva pod naslovom „Rakić misli na porodicu“, koji prenosimo u celini:

„Čudni su putevi Gospodnji je izreka u mnogim slučajevima, a kad je reč o iskusnom Miljanu Rakiću zaista ovo može da posluži kao prava sentenca priče. Naime, rođen u Novom Sadu prve značajne košarkaške korake načinio je u vršačkom Hemofarmu s kojim je osvojio Jadransku ligu.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

Bio je član mlade selekcije Srbije i Crne Gore 2005. na Evropskom prvenstvu u Rusiji kada je osvojio bronzanu medalju, a godinu dana kasnije u Turskoj i zlatnu. Vrata su mu bila širom otvorena. Ipak on se odlučio za razna putešestvija, pa je nastupao za Novi Sad (dva puta), Mašinac, sarajevsku Bosnu (osvojio Kup BiH), Radnički (KG), Slobodu (Užice), KAOD (Grčka), Jasberenji (Mađarska), Viktoriju (Španija), Proleter (Zrenjanin), Grindavik (Island) i od nedavno za Sveti Đorđe!

I otkud Miljan Rakić u Žitištu?

– Već sam u godinama kada treba razmišljati i o završavanju karijere, a i porodične obaveze me primoravaju da više budem sa njima. Najstariji sin je pošao u školu u Bačkoj Palanci gde živimo i želim da budem više sa porodicom. Kada je stigao poziv od Svetog Đorđa, tačnije od glavnog finansijera gospodina Steve Kočalke, malo sam se iznenadio, ali smo se dogovorili u pet minuta! Video sam da se radi o ozbiljnim i strogo poslovnim ljudima i dao sam pristanak da dođem i po-mognem svojim iskustvom pre svega mladom timu u želji da sačuva status drugoligaša.

Kakvi su vam prvi utisci?

– Svi su me primili ljubazno i svi su superkorekti. Upoznali su me sa svojim velikim uspehom i učešćem na finalnom delu Kupa Koraća u Nišu. Radi se većinom o mladim igračima koji su željni napredovanja. U međuvremenu došli su i Aleksandar Petrović i Milan Pavlović na centarskim pozicijama i mislim da će posle slabog starta u narednim mečevima biti sasvim druga slika Svetog Đorđa.

U prvim mečevima košarkaši Svetog Đorđa su gubili uglavnom u finišu utakmica?

– Da, nedostaje namda se još bolje uigramo. Za sebe mogu da kažem da naporno radim kako bih se što pre vratio u pravu formu, a dugo odsustvo koje sam imao po povratku sa Islanda zbog virusa korona sigurno je ostavilo traga na mojoj formi. Verujem da što se prvenstvo bude više odvijalo da će i naša ekipa podizati kvalitet u igri. Očekujemo i povratak Petrovića kojio je imao lakšu povredu, a isto tako i Pavlovića koji je tek stekao pravo da igra. Ono što sam zapazio u Žitištu je da svi vole košarku i prava je šteta što se igra bez publike, jer to sigurno utiče i na naša izdanja na terenu. Ovde mi je lepo, verujem da ćemo ja i saigrači imati još mnogo toga da pokažemo na parketu – poručio je Miljan Rakić.“


Pogledaj: Pobeda protiv Sente

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here