Уб победник друге станице зимске лиге

255
Екипа Уб победник 2. станице зимске лиге (Фото: Приватна архива)

Друга станица зимске 3×3 сезоне, односно „Winter tour“ у организацији Кошаркашког савеза Србије, у недељу (23.01.) одржана је у Београду, тачније у БЕО шопинг центру.


Пред много заинтересованих посетилаца, одиграно је више од 20 одличних мечева, а титулу су освојили баскеташи Уба, у чијем саставу игра Гајдобран Душан Самарџић, који је за портал БАП ВЕСТИ пренео утиске из Београда:

– Освојили смо другу станицу зимске лиге у нешто измењеном саставу од прошлог пута, уместо Савића је играо Весковић, добро познато лице у свету баскета и није се осетило пуно не играње Савића. Победник зимске лиге, након 4 станице, осваја пут на челенџер, то је инострани турнир као рецимо у тенису гренд слем – наводи Самарџић.

Иако у измењеном саставу, баскеташи Уба потврдили су доминацију у Србији и у великом финалу победили екипу Пирота резултатом 20:17. Пре тога, Убљани су били бољи од тимова Јарис Ганг, НЕОС, Коњарник и Аутокућа Секулић.

Баскеташи Пирота су за то време побеђивали Аранђеловац, Сирмиум, Чуку, Јарис Ганг, али нису имали снаге да надиграју Уб.

Новчану и робне награде најбољима, по завршетку још једног у низу сјајно организованих турнира, доделили су генерални секретар КСС Златко Болић и менаџер за 3×3 КСС Дејан Ђокић.

У оквиру овог „3х3 Winter tour“-a, у децембру 2021. је одржан Новогодишњи турнир у Крагујевцу који је био прва станица, а очекују их турнири у Нишу 20. фебруара и поново у Београду 6. марта 2022. године.

– Очекујем да ћемо добро одиграти у Нишу у каквом год саставу дошли тамо и да ћемо евентуалном победом оверити визу за челенџер – каже Душан Самарџић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here