Zaslužena pobeda pionira

Košarkaški klub "Feniks"

386

Proteklog vikenda, u okviru Košarkaškog saveza Vojvodine, takmičili su se pioniri KK Feniks.


Pioniri Feniksa su igrali utakmicu protiv ekipe KK „Vojvodina“ iz Novog Sada. U najavi derbi kola i utakmica koja je puno obećavala.

Sam početak i nije bio takav, odličnom odbranom, agresivnom po čitavom terenu, Feniks je uspeo da stvori prednost od dvanaest poena, ali krajem ovog dela gosti uspevaju da povežu svoje redove i da smanje prednost na 22:17.

Ipak, u drugom delu, Feniks igra još bolje u odbrani, ne dozvoljavaju protivniku da šutne na koš. Sa tim pristupom u odbrani i dobrim napadom uspevaju da naprave veoma značajnu razliku od 41:22. Ova razlika im je omogućila da u drugom delu igraju malo mirnije, mada je utakmica bila veoma dinamična i napeta, isprekidana sa mnogo ličnih
grešaka.

U takvoj igri su se gosti malo bolje snašli uspevši da smanje prednost do kraja trećeg perioda na 51:37. Feniks se brzo prilagodio takvoj igri pa se u poslednjem period igralo koš za koš. Takvom igrom je Feniks kontrolisao rezultat i utakmicu polako uvodio u mirniji tok. Pred kraj su i uspeli da povećaju prednost i sasvim zasluženo pobede sa 65:47.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here