Košarkašice ŽKK Delfin zauzele 5. mesto u Drugoj ligi Srbije

Veliki uspeh za debitante u Drugoj ligi Srbije

1108
BAČKA PALANKA: U poslednjem kolu Druge ženske lige Srbije u košarci za žene, domaća ekipa ŽKK „Delfin“ je zabeležila pobedila protiv ekipe ŽKK „Ruma 92“ iz Rume.

ŽKK Delfin – ŽKK Ruma 92 62:55 – po četvrtinama 18:04, 19:22, 13:16, 12:13.

Strelci za ŽKK Delfin: Smiljanić Ivana 22 poena, Horvat Neda 9, Vukčević Milica 4, Klincov Dragana 4, Peričin Vanja 19, Vukašinović Anđela 4 poena, Jerkov Dragana -, Knežević Aleksandra -, Malić Marija -, Vojnović Anja -.

Izveštaj sa utakmice

Košarkašice Delfina su četvrtom uzastopnom pobedom, na kraju prvenstva zauzele 5 mesto u grupi B, Druge lige Srbije za žene, čime su u svojoj debitantskoj sezoni u Drugoj saveznoj ligi, ostvarile veoma zapažen uspeh.

Naime, košarkašice Delfina su na kraju sezone, osvojile tek jedno mesto ispod mesta koje vodi do borbe u dodatnom play-off-u, za plasman u Prvu saveznu ligu Srbije. Na ovaj način su domaće košarkašice ostvarile ogroman uspeh, imajući u vidu da im je ovo bila debitantska sezona u seniorskoj konkurenciji.

Utakmica protiv gošći iz Rume, je bila veoma interesantna i u pojedinim momentima jako uzbudljiva. Pobeda je vodila do 5 mesta u ligi, a poraz je praktično značio osvajanje pretposlednjeg, 10 mesta.

Značaj meča je učinio svoje, pa je, iako je ekipa Delfina vodila tokom celog meča, utakmica u pojedinim momentima bila izjednačena, te pomalo neizvesna.

Na kraju su domaće košarkašice ipak pokazale svoj kvalitet i zasluženo ostvarile još jednu prvenstvenu pobedu. Sve igračice koje su se uspele upisati u listu strelaca su odigrale na izuzetno visokom nivou ovaj meč, ali su se ovaj put posebno istakle kapiten Smiljanić Ivana i iskusna Peričin Vanja.

Na kraju je trener Kecman Željka pružila šansu svim igračicama, koje su bile upisane u protokol utakmice, tako da su i one mlađe dale svoj doprinos još jednoj prvenstvenoj pobedi domaće ekipe, a tako i velikom i pomalo neočekivanom uspehu kluba kome je ovo bila prva sezona u ovako visokom rangu takmičenja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here