„Lavići“ obezbedili plasman u Superligu

Rukometna liga Vojvodine za pionire.

831

Dve sigurne pobede su mladi rukometaši „Lavova BP“  pionirskog uzrasta ostvarili na pretposlednjem turniru lige Vojvodine za ovaj uzrast u Novom Sadu.


Naime, „lavići“ su zabeležili ubedljive pobede nad vršnjacima „Rume“ sa 25:5 (16:1) i novosadskom ekipom „Rastimo“ sa 23:12 (11:6).

Posebno je impresivna partija bila protiv Rumljana u kojoj su bačkopalanački rukometaši pokazali da su za klasu kvalitetniji rival. O tome najbolje svedoči krajnji rezultat sa dvadeset golova razlike u korist „Lavova BP“. Ni u drugom meču sa „Rastimo“ se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje pobednika.

Pobedama nad „Rumom“ i „Rastimom“ Palančani su obezbedili drugo mesto u grupi G lige Vojvodine za igrače do 14 godina i mlađe, a samom tim i plasman u Super ligu Vojvodine za ovaj uzrast. Pretposlednji završni turnir ovog takmičenja Palančani imaju 14 bodova uz sedam pobeda i samo jedan poraz.

Završni turnir grupe G pionirske lige Vojvodine se igra 11. novembra u Inđiji kada će Palančani odmeriti snage sa vodećom ekipom u grupi „Vojvodinom“ iz Novog Sada i domaćinom. Međutim, treba naglasiti da ovi mečevi za bačkopalanačke „laviće“ nemaju nikakav značaj.

Za ekipu trenera Pere Šešuma su u Novom Sadu igrali: Radičanin, Čuport, Soldo, Šević, Đurica, Jerković, Lakić, Rodić, Krivošija, Knežević, Ninković, Urošev, Miljković.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here