Јована Зеленовић у одбојкашкој репрезентацији Србије

Jована је Бачкопаланчанка која је одбојку почела да тренира 2012. године у ОК Панонија

1513

Велико признање за Бачкопаланчанку Јовану Зеленовић, бившу одбојкашицу Паноније из Бачке Паланке, долази од новог тренера женске сениорске репрезентације Србије, Данијеле Сантарелија.


Сантарели је објавио шири списак женске сениорске репрезентације, који обухвата 30 играчица, за 4. Лигу нација 2022. , која ће се одржати од 31. маја до 17. јула. Међу њима се нашла и млада Јована Зеленовић која има 18 година и једна је од најмлађих чланова репрезентације Србије. Одбојку је почела да тренира 2012. године у ОК Панонија у Бачкој Паланци. Са пиониркама Паноније је 2017. била друга у Србији, као и првакиња Војводине. Тренутно је Јована играчица ОК Јединство из Старе Пазове.

У стручном штабу сениорки Србије, поред првог тренера Сантарелија биће и Андреа Цота, помоћници Дијего Флизи, Јелена Благојевић и Никола Милосављевић, кондициони тренер Владимир Банковић, статистичар Марко Греко, физиотерапеут Дарко Стаматовић и Димитрије Пушић, тим менаџер.

Фото: ОК Панонија

Женска сениорска репрезентација Србије, актуелни светски првак, вицешампион Европе и трећепласирана са Олимпијских игара у Токију, играће у 4. Лиги нација 2022. у Анкари, Бразилији и Калгарију.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here