Mario Medan – Vratio Ljižane u Superligu Srbije

Nekadašnji odbojkaš „Merkura“ - Mario Medan.

576
Foto: Nedeljne novine

BAČKA PALANKA: Iskusni odbojkaš iz Bačke Palanke, Mario Medan, koji je prve korake napravio u bačkopalanačkom „Merkuru“, ove sezone je  ostvario sjajan rezultat osvajanjem prvog mesta u Prvoj ligi Srbije sa „Spartakom“ iz Ljiga. Tako je Medan posle jedne sezone igranja u prvoligaškom društvu vratio Ljižane u Superligu Srbije.


– Celu sezonu sam igrao na mestu prvog tehničara i ispunili smo cilj, vratili smo se u superligaško društvo, kaže Mario Medan.

Mario Medan je rođen 1986. godine, visok je 190 cm i igra na poziciji tehničara. Mozak je ekipe i bio je glavni oslonac „Spartaka“ u prošloj sezoni. U svojoj dosadašnjoj igračkoj karijeri je promenio dosta klubova u svojoj karijeri, pa ćemo pomenuti samo one ekipe u kojima je igrao poslednjih nekoliko sezona.

To su: „Mladost Ribola Kaštela“ sa kojim je postao prvak Hrvatske, zatim subotički „Spartak“ i „Mladi radnik“ iz Požarevca.

Odlične igre Medana nisu prošle nezapaženo, pa je on već pronašao inostrani angažman. Potpisao je ugovor sa francuskim „Amijenom“ koji je ambiciozan klub i želi povratak u Prvu
francusku ligu.


Pogledaj: Sportom protiv zloupotrebe i trgovine drogama – „Jedno NE – menja SVE“


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here