Maša Zirojević – Odbojka i školovanje u Njujorku

U Bačkoj Palanci igrajući za Panoniju sam naučila koliko tim znači i kako je moguće pobediti i boljeg od sebe ako je želja dovoljno jaka.

5890

Maša Zirojević je jedna od najtelentovanijih bačkopalanačkih odbojkašica u istoriji. Počela je svoju karijeru u OK „Panonija“ i bila je prvi kapiten ovog kluba.

Danas ova vrsna odbojkašica, svoj talenat i umeće pokazuje u dalekoj Americi u Njujorku, na Univerzitetu LIU Brooklyn u 1. diviziji (1. liga) u koju je otišla zahvaljujući upravo odbojci, kao i dobrom učenju u školi.

Nakon prvih odbojkaških koraka koje je napravila u Panoniji i osvajanjem titule šampiona Vojvodine 2013, bila je zapažena od strane nekoliko srpskih klubova. Te godine, Maša prelazi u Srem iz Sremske Mitrovice i tamo nastavlja odbojkašku karijeru. Nakon Mitrovice, u 4. razredu Gimnazije, odlazi u Ameriku.

Maša u svom timu u Americi

„Došla sam u septembru 2016, što znači u četvrti razred srednje skole, u grad Riverside, California. Igrala sam za klub Proplay. Sad sam u Njujorku, škola se zove LIU Brooklyn University, što je divizija 1 (liga 1). Igram za tu školu i imam punu stipendiju. Zadovoljna sam i sa školom, kao i sa odbojkom. Treniramo naporno, međutim, ovde je sve odlično organizovano, tako da imamo vremena i za školu, učenje i sport“, kaže za BAP vesti Maša Zirojević.

Maša o svom matičnom klubu

„U Panoniji sam u stvari zavolela odbojku. Imala sam sjajan tim, sjajnog trenera, u prevodu sjajnu energiju koja nas je dovela do uspeha. Pamtim taj turnir u Subotici, kada je bilo 49 ekipa godista ’99. Mi smo bile prve, a ja proglašena za najboljeg smečera.

I naravno, prvenstvo Vojvodine, kao kruna na nas celokupan rad i trud do tada. Tu sam naučila koliko tim znači i kako je moguće pobediti i boljeg od sebe (Crvenu Zvezdu), ako je želja dovoljno jaka. Za razvoj moje dosadašnje karijere mnogo mi je doprineo taj početak u dobrom klubu – OK „Panonija“, izjavila je za BAP vesti Maša Zirojević.

Maša Zirojević

O Maši Zirojević razgovarali smo i sa Stevanom Nikolajevićem, njenim trenerom u OK „Panonija“.

Maša Zirojević na početku karijere u OK Panonija

„Maša je prvo sjajna osoba, odgovorna i veoma dobar igrač. Od prvog treninga, kada sam je upoznao, upijala je svaki detalj, koji sam objašnjavao i to vrlo brzo i spretno sprovodila i na terenu. Pomagala je i beskrajno volela ostale saigrače, kao i one nju, tako da je samo ona u tom momentu mogla biti kapiten Panonije. Sa takvom ekipom i Mašom, nije bilo teško biti prvak Vojvodine. Sa njom se redovno čujem i radujem se njenim uspesima“, izjavio je za BaP vesti Stevan Nikolajević.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here