Naslednica Tijane Bošković

Bačkopalančanka Jovana Zelenović najperspektivnija odbojkašica u Srbiji

2157

U svojoj dugoj i bogatoj sportskoj istoriji, Bačka Palanka je iznedrila veliki broj sportista koji su sa uspehom branili boje mnogih naših, ali i inostranih klubova, kao i reprezentacija nekadašnje i sadašnje države. Stopama onih koji su baveći se sportom proslavili našu zemlju i grad na levoj obali Dunava uskoro će Jovana Zelenović, odbojkašica bačkopalanačke „Panonije“.

Jovana je rođena 13. juna 2004. godine i pohađa sedmi razred OŠ „Sveti Sava“. Prve odbojkaške korake napravila je u sadašnjem klubu sa svega 8 godina, a napredovala je koracima od sedam milja. Prema proceni odbojkaških stručnjaka, Jovana je trenutno najperspektivnija odbojkašica u Srbiji.

Velike zasluge za meteorski uspon Jovane Zelenović pripadaju njenom treneru Stevanu Nikolajeviću koji je svoje znanje i višegodišnje igračko iskustvo utkao u ovu odbojkašicu.


 

– Bez sumnje, radi se o jednoj od najtalentivanijih i najboljih odbojkašica koje sam do sada trenirao. Verujem da će, iako zvuči previše pretenciozno, postati svetska klasa. U ovom trenutku njen jedini nedostatak je što nema malo više sportske drskosti. Nadam se da će je vremenom steći, a onda joj na daleko neće biti ravne, napominje Nikolajević.

– Već prvim dolaskom u naš klub Jovana je skrenula pažnju na sebe. U odnosu na ostale odbojkašice iz njene generacije, imponuje njena visina i raskošan talenat uz stalnu želju da neprekidno uči. Za samo nekoliko godina rada i nastupanja na mnogim takmičenjima ona je toliko napredovala, tako da ni malo ne čudi što je u poslednje vreme „skeniraju“ odbojkaški stručnjaci naših najboljih i najpoznatijih klubova, kaže Stevan Nikolajević, tadašnji i sadašnji Jovanin trener u OK Panonija.

Mlađana Jovana je trenutno najtraženija odbojkašica Srbije u pionirskoj konkurenciji. Svoje interesovanje za nju već su pokazali beogradski „Partizan“, „Jedinstvo“ iz Stare Pazove,
„Vizura“, „TENT“… Na završnici prvenstava Vojvodine i Srbije primećena je od strane Željka Šćepanovića, trenera pionirske reprezentacije Srbije. Iako najmlađa, Jovana je
standardna članica pionirske selekcije Srbije.

– Treneri iz reprezentacije i klubova u našoj zemlji hvale njenu tehniku odbojkaških elemenata. Osim toga hvale i njen impresivan smeč, fenomenalan blok i servis. Upravo zahvaljujući ovim odlikama, postala je u ovom trenutku ono što jeste – najperspektivnija srpska odbojkašica. Svi mi u klubu činimo što je u našoj moći da joj omogućimo stalan napredak, naglašava Nikolajević. Kao član pionirskog sastava „Panonije“ Jovana je u poslednje dve godine osvajila prvo i treće mesto na prvenstvu Vojvodine i vicešampionske titule na državnom šampionatu.

 

Njen udeo u postizanju ovih briljantnih rezultata bio je zaista veliki. Na samom početku karijere igrala je na mestu srednjeg blokera, a danas igra na poziciji korektora. Zanimljivo je da su njena majka Sandra i otac Aleksandar bili sportisti, tačnije odbojkaši, a uzor junakinje ove sportske priče je reprezentativka Srbije Tijana Bošković, u ovom trenutku jedna od najboljih odbojkašica na svetu.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here