Nova pobeda odbojkašica Panonije

459
BAČKA PALANKA: U okviru 5. kola Prve B lige za odbojkašice ekipa Panonije je ugostila gošće iz Novog Sada, ekipu FOK.

PANONIJA – FOK 3:1

(28:30, 25:12, 25:17, 26:24)
Hala: SC „Tikvara“
Sudije: Jelisavac, Kolarević

Teže nego što su očekivale, odbojkašice prvoligaša iz Bačke Palanke su ostvarile tri boda vredan trijumf nad borbenom ekipom FOK-a iz Novog Sada. Požrtvovanom igrom u odbrani gošće su zadavale „glavobolje“ domaćem sastavu pokazujući da voljni momenat itekako može da nadomesti neke nedostatke u igri.

„Na papiru“ kvalitetnija ekipa Panonije imala je prednost tokom čitavog prvog seta sve do završnice kada nešto ležernijom igrom i mnoštvom grešaka dozvoljava protivniku osvajanje ovog perioda igre.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Da je vrag odneo šalu shvatile su domaće odbojkašice početkom drugog seta kada su konačno zaigrale kako znaju i umeju. „U dahu“ osvajaju dva naredna seta ubedljivom i dominantnom igrom.

Četvrti set je bio preslikan prvi ali sa drugačijim epilogom – konstantno vođstvo domaćih gošće anuliraju u završnici ali ipak su više znanja (ali i sreće) imale odbojkašice iz Bačke Palanke, te su ostvarile zlata vredan trijumf u borbi za opstanak u prvoligaškom društvu.

OK „Panonija“ se nakon 5. kola, uz dve pobede, dva poraza i utakmicom manje nalaze na 7. mestu tabele.

Trener Panonije Šatora je posle meča izjavio:

„Iz igračkog iskustva znam da je najteže igrati unapred dobijene utakmice jer je uvek veći pritisak na strani favorita. U ovom slučaju mojih igračica. Ni jednog trenutka ne smemo sebi da dozvolimo opuštanje i razmišljamo po principu „lako ćemo“ jer takav pristup na ovom nivou takmičenja može skupo da nas košta. Sve odbojkasice zaslužuju pohvale, posebno u ovom meču istakao dizača Majkić Milicu, primača Tijanu Đurković kao i libera Kolbas Nevenu“.

U narednom kolu Bačkopalančanke ponovo igraju na domaćem parketu a u ovom kolu rival je ekipa Valjeva. Meč se igra u subotu sa početkom u 18h.

Panonija: Badanjac, Majkić, Gavranović,Vasić,Đurković, Jovanović,Stanojev, Stojanović, Vojinović, Mandić.


Pogledaj: Dve bronze Dunje Stupar

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here