Одбојкашице Паноније показале сјајну игру против лидера на табели

ОК Панонија - ОК Лесковац 1:3

201
Фото: Pixabay

БАЧКА ПАЛАНКА – У оквиру 15. кола Банка Поштанске Штедионице Прве Б лиге снаге су одмериле одбојкашице Паноније и одбојкашице Лесковца, који је тренутно лидер на табели.


Младе одбојкашице Паноније у прва два сета су одиграле на високом нивоу и тиме показале да могу да парирају и најбољима. Домаће одвојкашице су први сет одиграле беспрекорно, јако зрело и концентрисано и резултат није изостао. Други сет је протекао у игри поен за поен, одбојкашице Паноније су имале шансу да и тај сет добију у своју корист и направе велико изненађење, међутим гостујуће одбојкашице предвођене са две репрезентативке Кубе својим искуством успевају да сломе отпор храбрих домаћих одбојкашица и изједначавају на 1:1 у сетовима. Трећи и четврти сет Лесковац игра без грешке и на крају односи кући цео плен из Бачке Паланке.

– Честитао би Лесковцу на сјајној игри и победи. Овакве утакмице су јако битне за наше играчице, да схвате да могу не само да парирају него и да побеђују квалитетне екипе. О екипи Лесковца не треба трошити речи. У својим редовима имају две Кубанке које су већ сада договориле сарадњу са Партизаном за следећу сезону и имају коректора која је играла Супер Лигу. Ако све то узмемо у обзир да смо играли утакмицу против екипе која у својим редовима има три суперлигашице морам бити више него задовољан. Морам да похвалим све играчице, успели смо у прва два сета да урадимо све што смо се договорили у свлачионици. Све што сам тражио од њих оне су испуниле, тактички смо одиграли јако зрело. Наредна два сета смо у одређеним периодима пали у игри, противник је то знао да искористи, али то је нормално за младу екипу као што је наша. Све у свему када се подвуче црта једна квалитетна утакмица која ће нам значити у наставку сезоне. Следећи викенд нас чека утакмица са још једном екипом из врха, односно са екипом Златибора, још једна шанса да се наше младе играчице надмећу и напредују. Идемо тамо да се боримо –  рекао је Филипаш Дарко, тренер ОК Паноније.

ОК Панонија наредни меч игра у суботу (26.02.) са почетком у 20 часова на Златибору. САСТАВ: Бадањац, Мандић, Ђурковић, Савић, Штрбац, Убавић, Колбас, Киртић, Бошњак, Мајкић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here