OK Panonija – Prvi prvoligaš u istoriji ženske odbojke u Bačkoj Palanci

1399
Foto: OK Panonija / Privatna arhiva

Odbojkašice Panonije gostovale su u petak ekipi ŽOK Novi Sad. Tom prilikom, predstavnice Odbojkaškog Saveza Vojvodine, Milka Vranić i Tamara Kijac uručile su pehar i medalje za osvojeno 1. mesto u 2. ligi Srbije, za proteklu sezonu. Do sada to nije učinjeno zbog pandemije korona virusa.


Od ove sezone, OK Panonija je novi član I-B lige Srbije i tako se našla među 36 najboljih seniorskih ekipa Srbije. Takođe, postala je prvi prvoligaš u istoriji ženske odbojke u Bačkoj Palanci.

Nakon pauze zbog korona virusa, Palančanke su se u avgustu počele pripremati za novu takmičarsku sezonu na otvorenom terenu SRC Tikvare, a krajem avgusta ušle su i u salu, gde su počele da rade sa loptom.

Trenutno se igraju pripremne utakmice, dok liga zvanično počinje sledeći vikend. Palančanke dočekuju ekipu Zlatibora iz Čajetine u subotu 3. oktobra u 16 časova u SRC Tikvara.

Foto: OK Panonija / Privatna arhiva

Organizacione pripreme su počele gotovo istog momenta, kad smo se izborili za ulazak u I-B ligu. Pojačali smo se sa Annom Horvatova – Stojanović iz Mladosti iz Bačkog Petrovca i Anom Gavranović iz ŽOK Novi Sad. Klub su napustile Mila Savić i Milica Knežević. Pored obe Ane, u ovoj sezoni igraju standardne: Đurković, Majkić, Kolbas, Štrbac, Stanojev, Mandić, Vojinović, Vasić, Badanjac, Jovanović i Malivuk, govori trener OK Panonija Stevan Nikolajević i nastavlja, Brinu me povrede na samom početku lige. U pitanju su jedna od naših najboljih odbojkasica Marina Jovanović, kao i Nastasija Malivuk, libero. Nadam se njihovom brzom oporavku.

Kako kaže, cilj u novom prvoligaškom društvu je obezbediti opstanak.

Zahvaljujući OSS i sponzoru lige Banka Poštanska Štedionica, ove sezone nećemo imati troškove sudijske takse. Ujedno bih se zahvalio i našim novim sponzorima,koji će nas ove sezone podržati. Žao mi je što ove sezone publika neće moći da prisustvuje i uživa u zaista kvalitetnim prvoligaškim utakmicama, zbog aktuelne situacije sa korona virusom, kaže Nikolajević.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

Pored seniorske ekipe, takmičiće se i Panonija 2, kao i pionirke. Ta takmičenja počinju sredinom oktobra.

Pionirke su odigrale 7 prijateljskih utakmica, gde je primetan napredak. No, to je još uvek daleko od željene igre, iz razumljivih razloga.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here