Панонке одиграле пет фантастичних сетова

ОК Панонија - ОК Дунав 2:3

305
ОК Панонија - ОК Дунав (Фото: ОК Панонија)

У 20. колу Прве Б лиге „Банка Поштанска штедионица“, снаге су одмериле екипе Паноније и Дунава из Београда. Публика у Бачкој Паланци, могла је да ужива у сјајној одбојкашкој представи. Било је пет фантастичних сетова, где је сваки одигран на разлику.


Екипа Паноније је имала три пута шансу да реши меч, али су гошће успеле да се спасу и уз мало среће добиле утакмицу у своју корист 2:3.

– Мало је рећи да је ово била фантастична утакмица. Цела утакмица се играла поен за поен. Обе екипе су показале висок квалитет одбојке, играла се одбрана, било је лепих напада, мало је било грешака. Још једном понављам јако висок ниво одбојке. Честитам екипи Дунава и тренеру на победи, да смо ми победили било би потпуно заслужено,  али фалила нам је срећа у последњем поену где смо сви мислили да је лопта пала на паркет али су ипак гошће успеле да се спасу – наводи тренер Дарко Филипаш.

Ок Панонија није наступила у пуном саставу на овој утакмици, али су показале чврст  каректер, односно без обзира ко игра на терену, играле су као да су све ту и није се примећивало да неко недостаје како је навео Филипаш.

На утакмици са екипом Дунава истакла се Невена Колбас, која је играла на позицији техничара и која се феноменално снашла и није падала у игри од почетка првог до краја петог сета, иако је њена права позиција либеро. Дарко Филипаш је истакао и Милицу Мајкић, која је одиграла на позицији либера и „показала зашто сам веровао у њу и одлучио да данас игра на тој позицији“, рекао је тренер.

Милица Мајкић (Фото: ОК Панонија)

На крају, тренер се захвалио својим играчицама на сјајној игри, обзиром да су играле позиције које нису повезане са њиховим природним позицијама и да су промениле цео систем игре у три дана – рекао је тренер ОК Панонија Филипаш Дарко.

У утакмици наредног кола, Панонија гостује екипи Стерије у Београду.

Састав ОК Паноније: Мандић, Савић, Штрбац, Убавић, Колбас, Киртић, Бошњак,  Мајкић

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here