Poraz u polufinalu Kupa Srbije, pet medalja na turniru u mini odbojci

OK Panonija

287

BAČKA PALANKA: U polufinalu Kupa Srbije, na teritoriji Vojvodine, odbojkašice Panonije, ugostile su ekipu Novog Sada i tom prilikom pretrpele poraz, rezultatom 3:0.


U prvom setu, domaće odbojkašice su potcenile sebe, stoga nisu iskoristile dobru igru, koju su imale do 10. poena. Protivnice su imale više samopouzdanja i to su i pretvorile u vođstvo od 1:0 u setovima. U drugom i trećem setu Palančanke su odigrale, mnogo sigurnije, te su oba seta bila neizvesna do samog kraja. Ipak, iskusnije novosađanke, potpuno zasluženo će se naći u finalu KUP-a Srbije, na teritoriji Vojvodine.

– Pre svega, drago mi je da sam došao u jedan dobro organizovan klub, kakav je Panonija. Ovde zaista ima mladih perspektivnih igrača. Takođe i lično meni je ovo izazov, da svoje međunarodno igračko iskustvo, prenesem na ovu mladu generaciju. I svi zajedno napredujemo. Napravili smo planove, za sve kategorije od seniorske, do mlađih pionirki. Za sada ide sve po planu, kaže novi trener u OK Panonija Darko Filipaš.

– Seniorke su odradile naporne pripreme. Odigrali smo prijateljske utakmice sa somborskim Volejstarsom, kao i u Beogradu, protiv Radničkog. Nekim starim odbojkašicama smo se zahvalili, dok su se prvoj ekipi priključile tri perspektivne odbojkašice. Uskoro nam iz Beograda stiže pojačanje.

Turnir u mini odbojci u Novom Sadu

U nedelju 19.09. OK Panonija učestvovala je na turniru u mini odbojci u Novom Sadu. Panoniju je prestavljalo pet ekipa u kategorijama 2008., 2010. i 2011. godište. Osvojeno je 5 medalja (1 zlatna, 3 srebrne i 1 bronzana). U kategoriji do 2008. godišta osvojeno je zlato i srebro, u kategoriji do 2010. godišta ekipa je osvojila srebrnu medalju i u kategoriji do 2011. godišta osvojene su srebrna i bronzana medalja. Pehar za najuspešniji klub i klub sa najviše osvojenih medalja takodje pripao je OK Panoniji.

– Drago mi je da su i najmlađe odbojkašice Panonije, veoma perspektivne i voljne da treniraju. U Novom Sadu, na turniru u Mini odbojci u svim prijavljenim kategorijama, osvojile su medalje i pritom bile najbolje plasirana klub sa ukupno 9 osvojenih bodova, dok je iza nas, bio jedan Tent, sa 8 osvojenih bodova.

– Što se tiče, KUP-a čestitao bih ekipi Novog Sada na pobedi, a mojoj ekipi na zalaganju i požrtvovanosti. Odigrali smo jednu kvalitetnu utakmicu protiv jako kvalitetnog protivnika. Iako je Ekipa Novog Sada jedan od glavnih kandidata za ulazak u super ligu, mi smo prikazali odličnu partiju. U drugom i trećem setu se igralo poen za poen i jako sam zadovoljan kako smo se nosili sa tim, jer protivnik nije uspeo rezultatski da nam pobegne i to me raduje što su devojke pokazale da mogu da se bore i sa jako kvalitetnim protivnikom i da budu konkurentni do samog kraja seta. Mislim da smo na dobrom na putu i nadam se jednoj uspešnoj sezoni. Nastavićemo dalje da radimo i napredujemo, rekao je Darko Filipaš trener OK „Panonija“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here