Сезона пуна изазова

Одбојкашице "Сокола" дочекују наставак сезоне на другом месту у Другој војвођанској лиги - Јужна Бачка 

323
Извор: Недељне новине

НОВА ГАЈДОБРА: Одбојкашице „Сокола“ из Нове Гајдобре су јесењу полусезону у Другој војвођанској лиги – Јужна Бачка окончале на другом месту са пет победа и једним поразом уз 15 бодова.


До последњег кола су „соколице“ водиле мртву трку са екипом „Младости“ из Бачког Петровца, међутим у последњем колу су Новогајдобранке изгубиле у дербију првенства у Петровцу.

– Најпре бих се осврнуо на број чланова клуба који нам је порастао на 80. Имали смо одличне услове у Спортској хали у Гајдобри, а организација клуба је била добра. Резултатски су пионирке од 13 пријатељских и првенствених утакмица добиле дванаест мечева, а подједнако су успешне биле и сениорке у Другој војвођанској лиги – Јужна Бачка које су од четрнаест мечева тринаест решиле у своју корист, каже тренер „соколица“ Стевица Галић.

Међутим, Галић истиче и негативне стране.

– То је одлив играчица из нашег клуба. Само за протеклих годину дана је клуб из разноразних разлога напустило једанаест одбојкашица. Последица тога је да је у дербију сениорске лиге у Бачком Петровцу играла одбојкашица рођена 2009. године, наглашава Галић.

Одбојкашки клуб „Соко“ има велика очекивања од генерације 2008/09 годишта.

– Ту морамо бити стрпљиви, јер од одбојкашица из ове екипе очекујем да следеће сезоне буду носиоци игре сениорског тима. Сада је тренд да се деца након завршене основне школе све више опредељују за одлазак у Нови Сад на даље школовање, па престаје неко озбиљно тренирање одбојке у нашем клубу. Ипак, не одустајемо од наших приоритета, а то је развој клуба.

Стевица Галић се захваљује свима који су подржавали клуб, пре свега родитељима, запосленима у Спортској хали у Гајдобри, Рукометном и Кошаркашком клубу „Херцеговац“ који су им излазили у сусрет по питању термина у хали и председнику клуба Слободану Солду.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here