Sjajna igra i bod Panonije protiv lidera

Srednji bloker Anja Mandić zaustavila je najiskusniju igračicu Valjeva, iako je mlađa od nje 17 godina

534
Anja Mandić

BAČKA PALANKA: U 8. kolu Prve B lige „Banka Poštanska Štedionica“, odbojkašice Panonije, ugostile su ekipu Valjeva, koja se nalazi na samom vrhu tabele.


U 1. setu Bačkopalančanke, kao da su iznenadile gošće dobrom igrom i potpuno su dominirale na terenu. Već u drugom setu, usledio je pad u igri, što su Valjevčanke iskoristile i izjednačile na 1:1 u setovima.

Treći se je bio ujednačen, ipak je Panonija povela sa 2:1. Upravo tada se činilo da sva 3 boda ostaju u Bačkoj Palanci. Ipak, iskusne gošće, strpljivom igrom dolaze do zaslužene pobede od 3:2.

– Iza nas je jedna jako kvalitetna utakmica. Pokazali smo visok nivo igre. Zadatak je bio da probamo da smanjimo broj napada ekipe Valjeva kroz sredinu, što je njihovo glavno oružije pored fenomenalnog servisa i to smo dobar deo utakmice uradili. Uz pomoć našeg dobrog servisa naš srednji bloker Anja Mandić je zaustavila njihovu najiskusniju igračicu Pantelić, koja nije imala rešenja u napadu prva tri seta, a moram reći da je 17 godina starija od Anje – navodi trener Darko Filipaš i dodaje:

– Takođe smo ekipu Valjeva sveli na samo 5 direktnih poena iz servisa za celu utakmicu, a oni su ekipa koja pravi po minimum 15 direktnih poena iz servisa, čak su pravili i preko 20 direktnih poena iz servisa. Naši primači servisa Simovski, Ðurković i libero Kolbas su i pre ove utakmice pokazali kvalitet na prijemu servisa, a na ovoj utakmici su to protiv najboljeg servisa u ligi i potvrdili. Iako smo uzeli bod i pobeda nam izmakla za jedan – dva poena, ja želim da čestitam mojim igračicama kao da smo pobedili. Ovako kvalitetno odigrati i sve što smo se dogovorili pre utakmice uraditi na terenu protiv ekipe koja je trenutno na deobi prvog mesta, samo može da raduje i da obeća da će se u Bačkoj Palanci tek igrati kvalitetna odbojka. Uglavnom svaki trener kaže kada mu ekipa izgubi u pet setova da žali za pobedom, ja samo mogu da kažem da mi je srce puno posle ovakve igre i da jedva čekam sledeći trening da ova deca i ja nastavimo gde smo danas stali – zaključio je na kraju Filipaš.

Sastav OK Panonije: Badanjac, Majkić, Đurković, Simovski, Savić, Štrbac, Mandić, Stanojev, Ubavić, Kolbas, Kirtić.

U utakmici narednog kola, Panonija gostuje u subotu (11.12.) u Beogradu, ekipi Dunav Voleja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here