Stigla i prva pobeda Panonije

253
Фото: Pixabay
  1. OK Panonija-OK Smeč (Kragujevac) 3:1

(29:27;25:21;17:25;25:8)

BAČKA PALANKA: U 6. kolu 1-B Banka Poštanska Štedionica lige, odbojkašice Panonije su dočekale još jednu borbebenu ekipu, Smeča iz Kragujevca. Tom prilikom, Bačkopalančanke su zabeležile prvu pobedu, rezultatom 3:1.

U prvom setu, dominacija gošći, međutim, Palančanke se bude, stižu i u dramatičnoj klackalici set lopti, ipak završavaju u svoju korist rezultatom 29:27.

Drugi set, slično kao prethodni, samo što su domaće odbojkašice bile sigurnije.

Kada se mislilo da je sve gotovo, Kragujevčanke se bude i smanjuju rezultat na 2:1.

Poučeni iskustvom iz ranijih utakmica, kada su gubili dobijene setove, ovaj put Panonke su od samog starta 4. seta, odigre maksimalno odlučno, i došle do pobede.

„Pre nego što kažem nešto o utakmici, želim da čestitam mojim igračicama na pobedi i da kažem da sam jako srećan zbog pobede i pristupa igri. Bili smo uporni, nismo padali posle prethodnih poraza, radili smo jače i na kraju je došao rezultat.

Ovo je tek poček onoga što ćemo da pokažemo, a pokazaćemo dosta.

Što se same utakmice tiče, odigrali smo zrelo. U prva dva seta smo stizali minus od 5,6 poena i rešavali te setove u našu korist, što je za ovu mladu ekipu jako bitno. pokazale su da imaju karakter i da se nisu predale kada je protivnik vodio.

Razlika između ove i prethodne dve utakmice jeste u tome što smo u završnicama setova bili hladne glave i greške smo sveli na minimum.

Iskreno, mnogo smo bolje partije i kvalitetniju igru pokazali protiv Zlatibora i Leskovca, ali ponoviću opet da smo na ovoj utakmici odigrali jako zrelo i pametno i u taktičkom i u igračkom smislu. Nastavljamo dalje, sledeća utakmica je u Ivanjici, spremićemo se dobro i idemo tamo da probamo da uknjižimo nove bodove.

Ne volim da izdvajam nikoga jer smatram da smo ekipa i da je svako dao doprinos pobedi na svoj način ali ne mogu da ne pohvalim petnaestogodišnju Teodoru Badanjac koja je celu utakmicu odigrala konstantno i pokazala je da će uz Milicu Majkić, koja zbog povrede nije nastupila, činiti dvojac dizača na koji možemo da računamo na duže staže. A sve ostale mlade devojke su pokazale da OK Panonija ne treba da brine, jer su one budućnost kluba.“ – nakon utakmice izjavio je trener Darko Filipaš.

Sastav: Majkić, Badanjac, Mandić Đurković, Simovski, Savić, Štrbac, Stanojev, Ubavić, Kolbas, Kirtić, Bošnjak.

U sledećem kolu Panonija gostuje u Ivanjici a utakmica se igra u subotu u 18 časova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here