Terzić: Od ovih devojaka treba učiti kako se ponaša jedna ekipa

Selektor o devojkama i sledećim koracima.

142
Zoran Terzić (Foto: Beta/AP)

Niz osvajanja medalja odbojkašica na velikim takmičenjima nije prekinut ni u Tokiju. Od 2015. na svakom velikom takmičenju naše reprezentativke se popnu na pobedničko postolje.


Na Olimpijskim igrama su se okitile bronzom posle pobede nad Južnom Korejom. Zbog toga zadovoljstvo nije krio selektor Zoran Terzić.

– Ovo je, po mom mišljenju, jedna od naših najvažnijih medalja i ona me je, pa možda ne od svih, ali je u vrhu, učinila ponosnim što vodim ovu ekipu – rekao je Terzić srpskim novinarima u Tokiju i dodao:

– Ogroman je ovo rezultat za ovu ekipu. Javnost zna ili ne zna, koliko smo mi problema imali vezanih za sastav ekipe, na kraju vidljivi su i ovde, da nam neke vrlo važne igračice nisu igrale, da nam neke nisu ni tu.

Uporedio je Terzić ovaj sastav sa onim koji je 2018. osvojio svetsku titulu.

– Jednostavno, to nije ona ekipa koja je 2018. postala prvak sveta, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju na svetu, i to drugi put zaredom.

Iskoristio je priliku da pohvali sve odbojkašice.

– Odnos devojaka prema njihovom poslu, ponašanje u selu ili na utakmici ili bilo gde drugo, zaslužuje ne pohvale, nego je to nešto što treba zapisati i dati drugima da uče kako se ponaša jedna sportska ekipa.

Nema mnogo vremena za slavlje, jer već 18. avgusta počinje Evropsko prvenstvo, a jedan od domaćina je i Beograd.

– Biće mnogo teško u nastavku leta. Ne radi se ovde samo toliko o umoru tela, već će biti malo veći problem oporaviti glavu. One su sada umorne, zadovoljne, prazne, kako to obično ide posle utakmice i to će trajati neko vreme – rekao je Terzić i zaključio:

– Iskreno se nadam da će prevazići to vrlo brzo. Daćemo im nekoliko dana odmora, ali znate da Evropsko prvenstvo u Beogradu počinje za desetak dana, šta možemo da im damo? Vrlo malo. Da se nadamo da će opet smoći snage i energije da krenu iz utakmice u utakmicu, da dižu formu i da budu najbolje kada to bude bilo najpotrebnije.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here