Bačka Palanka dočekuje najbolje šahiste Vojvodine

Hotel Fontana od 23. do 30. oktobra domaćin Druge lige Srbije – grupa Vojvodina

157
Foto: Canva

Posle odigrane dve druge lige, prvo Centralne Srbije gde je ekipa Požege zauzela prvo mesto i obezbedila ulazak u viši rang, odigrana je i grupa Beograd, gde je na iznenađenje mnogih ekipa Grocke protutnjala Beogradom i zasluženo izborila plasman u elitu.


Na redu je i Vojvodina da održi svoje takmičenje. Kao i prošle godine domaćin će biti ekipa Bačka Palanka iz istoimenog grada u Hotelu Fontana.

Prošle godine je prvo mesto zauzela ekipa iz Pančeva, ali je odmah posle toga nestala na šahovskoj mapi. Nije ih bilo na prvoj ligi, a nema ih ni na drugoj.

Na ovoj drugoj ligi učestvovaće sledeće ekipe: Bačka Palanka, Car Uroš Jazak, Bata Ćosić Opovo, Kraljica PTT Petrovaradin, Mladost N.Pazova, Bačka Pačir, Krajina Krajišnik, Vojvodina N.Sad, Polet Rastina, Mladenovo, Somborski ŠK i Senta.

Novi članovi druge lige su Polet Rastina i Car Uroš Jazak. Prema tvrdnji mnogih sagovornika, rečeno je da će ovo biti jedna od kvalitetnijih drugih liga u zadnjih 10-ak godina.

Što se tiče favorita, rano je licitirati, ali se kao najozbiljniji kandidat pominje ekipa Bata Ćosić iz Opova. Ipak ne treba zanemariti ni ostale ekipe koje su ranijih godina blistale. Pre svega se misli na povratnika u drugu ligu ekipu Mladosti iz N.Pazove ili Bačke Pačir. Biće svakako zanimljiva liga koja startuje 23. oktobra od 17 časova. Igraće se kao i u Centralnoj Srbiji, veoma intenzivno sa čak tri dupla kola 24, 26 i 28.

U ranim popodnevnim satima u subotu, očekuje se dolazak ekipa u Hotel Fontana, kada se predaju osnovni sastavi i gde će se pročitati pravilnik šampionata. Tada ćemo sa sigurnošću znati u kakvim sastavima dolaze ekipe, kakav je turnir po broju igrača sa međunarodnim titulama i ko su kandidati da napuste drugoligaško društvo.

Zasigurno znamo da će direktor turnira biti Zoran Stanimirović, glavni sudija Ištvan Brindza, a pomoćnici Velibor Ćirjanić i Milanko Ćirović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here