Baraž meč za opstanak – Mladenovo ostaje u Drugoj ligi Srbije

Šahisti iz Mladenova će se treću godinu zaredom takmičiti u Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina.

270
Foto: Privatna arhiva / Dnevnik

Hotel Stari Banat u Opovu bio je mesto odigravanja meča baraža za opstanak u Drugoj muškoj ligi Srbije – grupa Vojvodina. Mladenovo ostaje drugoligaš.


Megdan su podelile ekipe Borca iz Starčeva i Mladenova, koje su prošle sezone ispale iz društva drugoligaša. Pošto je, ipak, u međuvremenu jedna od ekipa istupila iz tog ranga, Starčevci i Mladenovljani su morali da odigraju jedan kvalifikacioni meč.

Ovaj duel završen je minimalnom pobedom Mladenovljana 3,5:2,5. Na prvih pet stolova potpisani su remiji i to ovim redosledom:


Jovan Radlovački – Igor Krejić

Miloš Jovanović – Darko Parežanin

Milorad Andrejević – Zoran Zolotić

Zoran Sibinović – Aleksandar Mladenović

Zoran Terzić – Dušan Mladenović


Odluka o pobedniku pala je na šestoj tabli. Nakon divovske borbe Damir Volarov iz ekipe Mladenova savladao je Lazara Budimirova iz Starčeva i tako svojoj ekipi obezbedio opstanak u drugoligaškom društvu.

Oops...
Slider with alias petrusha not found.

 

Valja istaći da će se, zahvaljujući ovom uspehu, Mladenovljani i treću godinu zaredom takmičiti u Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina.

Domaćin Opovo je bio veoma dobar domaćin, na čemu su mu zahvalili Starčevci i Mladenovljani, i da nije korone ovaj veoma zanimljiv meč bi pratili brojni ljubitelji šaha iz ovog mesta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here