Баскеташи Србије поново шампиони света!

Србија пети пут осваја злато!

200
Фото: FIBA.basketball, преузето са: sportklub.rs

Баскеташи Србије по пети пут у историји шампиони су света пошто су, у недељу (26.6.), у финалном мечу у Антверпену савладали селекцију Литваније 21:16. За најкориснијег играча првенства проглашен је Дејан Мајсторовић.


Српски тим је фуриозно почео одлучујућу утакмицу и уз велику помоћ навијача брзо су повели са 5:0 уз по двојку Страхиње Стојачића и Дејана Мајсторовића.

Најбоља баскеташка селекција у историји је доминирала, у нападу је играла готово без грешке, повела је 8:1, а Литванци су средином меча искористили мало опуштање ривала и дошли су на три поена минуса 13:10.

Ипак, Стојачић, Мајсторовић и Михаило Васић нису дозволили никакво изненађење и рутински су меч привели крају на задовољство великог броја српских навијача, а последњи кош са линије пенала постигао је Марко Бранковић.

Српски тим је достигао са максималним учинком – у групној фази остварени су тријуфми против Новог Зеланда (21:19), Порторика (21:19), Бразила (22:7) и Француске (22:15), у четвртфиналу олимпијског првака Летонију (22:17), полуфиналу Белгију (22:17) и на крају Литванију.

Треће место освојила је селекција Француске која је после продужетка, у маратонском дуелу, победила Белгију 18:17.

Златна медаља у женској конкуренцији сасвим неочекивано, први пут у историји, припала је репрезентацији Француске, која је у одлучујућем дуелу савладала Канаду 16:13. У бобри за бронзану медаљу Кина је убедљиво била боља од Литваније 21:11.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here