Бошкову и Павловићу измакла бронза

У Прагу одржан Европски шампионат у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре

214
Извор: Svetozar Boškov/Facebook

Главни град Чешке – Праг, био је домаћин шампионата Европе у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре. Српски тим у саставу Александар Бошков, Стефан Павловић и Димитрије Николић освојио је пето место у конкуренцији кадета и јуниора. Бошков и Павловић су чланови бачкопаланачкок КК „Тиквара“, док је Николић члан београдског клуба „Рода“.


У прелиминарној (елиминационој) групи, српски ката тим је освојио треће место и стекао право да се бори за медаљу. У мечу за бронзано одличје, српски репрезентативци су изгубили од Француске, и на крају заузели пето место. Освајањем петог места српски каратистиу су остварили леп успех, јер су наступили у изузетно јакој конкуренцији.

– На шампионату је наступило 1080 такмичара, из 42 државе. Десет ката тимова било је у конкуренцији са нашим, за који су наступили Бошков, Павловић и Николић. У мечу који је олучивао ко ће од Француза и нас у борбу за медаље, било је врло неизвесно. Французи су уочили да имамо добар тим, и све време су нас снимали током уводних наступа. Прво место освојила је Шпанија, друго Италија, а треће место освојиле су Француска и Турска. Ми смо у последње три године, имали неки јаз у катама, који је иза нас. Чврсто верујем, да је генерација Бошкова и Павловића прва, која може да донесе медаљу са великих такмичења. Бошков и Николић су 2006. одиште, док је Павловић 2005. Још када сам почео да радим са ове две генерације, уочио сам да се припадници тe две генерацијe, могу пробити до врха, што се и обистинило. Треба сви заједно, још више да радимо, како би једног дана стигли до медаље на великим такмичењима. У овом тренутку, ово је њихов максимум. Вреди истаћи, да се нико од наших каратиста, није уплашио, иако немају великог интернационалног искуства. Поновићу још једном, реч је о једном изузетно перспективном тиму, који ако настави да вежба може израсти у сјајну сениорску екипу. Показали су веома добру психолошку припремљеност, што је и најбитније Све осатало може да се увежба – каже Иван Куневски, селектор ката репрезентације Србије за кадете, јуниоре и сениоре.

Српски ката тим који је наступио у Прагу, остаје и даље на окупу, и марљиво ће радити и припремати се, за предстојећи Светски шампионат у Турској (место Коњи), који ће бити одржан од 26. до 30. октобра ове године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here