Члановима „Херцеговца“ четири медаље

Кадетски фестивал Шаховског савеза Србије

221
Извор: Недељне новине

Овогодишње првенство Србије у шаху за кадете одржано је у хотелу „Путник“ у Новом Саду од 25. априла до 3. маја у четири категорије: убрзани шах, брзопотезни шах, стандардни шах и решавање шаховских проблема.


Такмичење се одвијало посебно у женској посебно у мушкој конкуренцији у узрастима до 8, до 10, до 12, до 14, до 16 и до 18 година. На овогодишњем надметању шаховски клуб „Херцеговац“ из Гајдобре имао је два представника који су постигли одличне резултате.

Лав Пајчин, који ће ускоро напунити седамнаест година, наступио је у три категорије. У конкуренцији до 18 година најпре је у убрзаном шаху заузео четврто место, у стандардном шаху изборио је треће место и освојио бронзану медаљу да би свој наступ крунисао првим местом, златном медаљом и пехаром у брзопотезном шаху.

Његов вршњак Алекса Алимпић наступио је такође у конкуренцији до 18 година у убрзаном и брзопотезном шаху и у оба такмичења изборио је трећа места и бронзане медаље. Наредне године млади шахисти гајдобранског клуба биће годину дана старији и искуснији, па се од њих очекују још бољи резултати.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here