Đoković poražen u polufinalu – Srbija open bez šampiona

186
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Srbija opena u Beogradu, pošto ga je sinoć u polufinalu pobedio Rus Aslan Karacev posle tri maratonska seta, koja su trajala gotovo tri i po sata, sa 7:5, 4:6, 6:4.


Karacev je sinoć ostvario najveću pobedu u karijeri i zasluženo će danas igrati za svoju drugu titulu na ATP turu. Protiv prvog igrača sveta odigrao je veoma hrabro, a uspeo je da uradi ono što protiv Đokovića nisu mogli ni njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Novak je, naime, u meču imao čak 28 brejk šansi, a Karacev je spasio 23, od čega svih devet, koliko ih je Đoković imao u trećem setu.

S obzirom da je Đoković sa 49 odsto realizovanih brejk šansi u karijeri najuspešniji na ATP turu, za ovo što je uradio Karacev mora da se kaže da je podvig.

[rev_slider alias=“petrusha“][/rev_slider]

 

Sve ostalo što se u meču dešavalo ostalo je u senci Novakovih nerealizovanih prilika da protivniku oduzme servis, jer da je iskoristio bar još dve-tri lako bi dobio meč.

Posle ovog uspeha Karacev je nastavio senzacionalnu sezonu, koju je počeo kao gotovo anoniman igrač. Nakon godina igranja na čelendžerima uspeo je da uđe u kvalifikacije za Australija open, koje je prošao, a onda je priredio senzaciju plasmanom u polufinale, gde ga je zaustavio Đoković.

Taj uspeh mu je doneo skok na ATP listi za gotovo 100 mesta, a dodatno je napredovao posle osvajanja turnira iz serije 500 u Dubaiju pre mesec dana.

Beretini i Karacev za trofej

Italijanski teniser Mateo Beretini plasirao se u finale Serbia opena. Beretini je sinoć u polufinalu pobedio Japanca Taroa Danijela 6:1, 6:7, 6:0 i u finale plasirao posle dva sata i 10 minuta igre.

U borbi za trofej igra igraće sutra sa ruskim teniserom Aslanom Karacevim.

Turnir Serbia open igra se za nagradni fond od 650.000 evra.

Đoković: Čestitam Karacevu na zasluženoj pobedi

Đoković je čestitao Karacevu na zasluženoj pobedi i plasmanu u finale.

„Čestitam Karacevu, odigrao je hrabro. Svaka mu čast, zaslužio je pobedu. Bilo je uspona i padova u mojoj igri, imao sam i zdravstvenih problema poslednja dva dana, ali to ne umanjuje njegove zasluge. Verovatno se neću sećati svih antologijskih poena sa ovog meča jer sam izgubio. Nisam zadovoljan kako sam igrao, ali jesam borbom. Bio sam blizu, ali on je svaki put odigrao fenomenalno i hrabro i isplatilo mu se”, rekao je Đoković posle meča.

Foto: EPA-EFE / ANDREJ CUKIC

„U nekim trenucima mi je nedostajala i sreća. Verovatno kada bih analizirao ceo meč, sve bi se svelo na jedan ili dva udarca na ovom visokom nivou. To je sport, nekad sreća bude na vašoj strani, nekad ne. Ponavljam, Karacev je odigrao hrabro kad je trebalo. Roland Garros mi je krajnji cilj na ovoj podlozi i nadam se da ću odigrati najbolje kad bude najbitnije. Želeo bih da nastupim u Beogradu i na narednom turniru koji se igra u maju, ali nisam siguran još da li ću igrati, potrudiću se“.

Srpski teniser rekao je da je rival sve vreme igrao brzo, kao i da je tokom trećeg seta imao vrtoglavicu i pad koncentracije.

„To je neubičajeno za mene, uglavnom sam potpuno spreman, a u trećem setu sam imao vrtoglavicu. Igrao je precizno, odvažno i hrabro kad je trebalo. Ne mogu da planiram unapred na kojim turnirima ću igrati, mislim samo na gren slem turnire, videćemo kako će biti“, rekao je Đoković.

Nikad ne voliš da izgubiš kod kuće, ne osećam se dobro, bolno je, rekao je Đoković.

„S moje strane, igrao sam na niskom nivou. Borio sam se, ali je u trećem setu bio bolji igrač u odlučujućim momentima. Rolan Garos mi je glavni fokus, treba da igram bolje ako mislim nešto da uradim. Preda mnom je mnogo rada. Razočaravajući kraj sedmice za mene na turniru kod kuće“, zaključio je Đoković.

Karacev: Pobeda protiv Novaka najvrednija u karijeri

Ruski teniser posle pobede nad Đokovićem , izjavio je da mu je to najbitniji trijumf do sada u karijeri.

„Zadovoljan sam svojom igrom, ovo mi je definitivno najbitnija pobeda u karijeri. Sa ovakvim igračima morate da igrate agresivno. Sve vam vraća, dobro se kreće. Pokušavao sam da budem fokusiran čim sam stupio na teren. Dao sam 200 odsto sebe na ovom meču, igrao je dobro, ne daje vam besplatne poene. Tera vas da igrate, morate da budete usredsređeni sve vreme”, rekao je Karacev posle meča i dodao da je na teren kročio sa glavnim ciljem da savlada Novaka.

Njih dvojica su igrali i na Australijan Openu u polufinalu ranije ove godine, kada je Novak pobedio.

„Ovaj meč i meč iz Melburna ne mogu da se porede. Mislim da je tada imao jednu grešku u dva seta, izgledalo je kao da sam igrao protiv zida. On je tada pobedio Medvedeva u finalu, mislim da to ne može da se poredi. Ovde je drugačija podloga”, pojasnio je Rus.

Glavni cilj mu je da uđe u Top 20, a u nedelju ga očekuje borba za trofej na Serbia openu.

„Pokušaću da se oporavim, ovde ima dobar ATP fizioterapeut, a odmoriću i u hotelu. Ipak, nema mnogo vremena za odmor, ali svi polufinalisti imaju iste uslove“, zaključio je Karacev.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here