„Hercegovac“ ponovo osvojio trofej

Na Međunarodnom kupu Vojvodine u šahu

572
Izvor: Nedeljne novine

Na upravo završenom Međunarodnom kupu Vojvodine, održanom u Kaću, Šahovski klub „Hercegovac“ iz Gajdobre osvojio je prvo mesto u konkurenciji ekipa članica Šahovskog saveza Vojvodine i time odbranio titulu osvojenu prošle godine u Kovačici.


Za pobedničku ekipu koja je osvojila 13,5 poena nastupili su Nebojša Pavkov, Dragan Čiča, Nedeljko Pecelj, Aleksandar Dukić i Žarko Dedijer.

Drugo mesto pripalo je ekipi „Inđije“ koja je u svoj konto upisala 13 poena, dok je treće mesto pripalo ekipi „Jugovića“ iz Kaća sa uknjiženih 12,5 poena. Od ekipa iz naše opštine učestvovale su još „Bačka Palanka“ koja je sa osvojenih 8,5 poena zauzela sedmo mesto, kao i ekipa „Gimnazijalca“ kojoj je pripalo osmo mesto sa osvojenih osam poena.

Ovogodišnje takmičenje sprovedeno je kao nadmetanje pojedinaca s tim što su se za ekipu uzimali rezultati četiri najbolje plasirana igrača od četiri člana ekipe i jedne rezerve. Članovi jedne ekipe nisu se mogli takmičiti između sebe nego samo sa predstavnicima ostalih ekipa.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Pored takmičenja za Kup ŠS Vojvodine, u kome su se borile samo ekipe registrovane u ovom savezu, ovogodišnje nadmetanje imalo je još dve konkurencije: ekipno u kome su učestvovale sve ekipe pa i one koje nisu članice Šahovskog saveza Vojvodine kao i takmičenje pojedinaca uključujući i one iz inostranstva.

U konkurenciji svih ekipa najbolja je bila „Third saturday“ sastavljena od pobednika pojedinačnog takmičenja Besedeša, velemajstora iz Češke Plata, takmičara iz Turske Demira i još jednog domaćegšahiste Popržena. Drugi je bio „Hercegovac“, a treća „Inđija“. I konačno u pojedinačnoj konkurenciji pobedio je već pomenuti FIDE majstor Danilo Besedeš koji je ove sezone nastupao za prvoligaša „Naftagas“ iz Elemira sa osvojenih svih 5 poena, drugi je bio velemajstor iz Češke Plat Vojteh sa 4,5 poena, dok je Nebojša Pavkov iz gajdobranskog „Hercegovca“ bio treći sa 4 osvojena poena.

Četvrto mesto sa 3,5 osvojena poena pripalo je članu „Bačke Palanke“ FIDE majstoru Miloju Brajiću. Nagrade i priznanja pobednicima, zajedno sa predsednikom Šahovskog saveza Vojvodine Stanimirovićem i kreativnim direktorom turnira velemajstorom Dražićem, uručio je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Zbog uspešnog održavanja i završetka ovog nadmetanja sve čestitke zaslužuju čelni ljudi Šahovskog saveza Vojvodine kao i kreativni direktor turnira velemajstor Dražić. Ovim događajem najviše je dobila sama drevna igra.


Pogledaj: Ognjen Stojanović prvi

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here