Kasačka priredba u Despotovu, a zbog nevremena otkazane dve trke

Proslavljeni košarkaš Nikola Jokić privukao pažnju javnosti u Despotovu

747
Foto: Marica Pavkov

U nedelju (18.07.) na hipodromu u Despotovu, održan je „Memorijal prof. dr Nikola Pejić“, 19. po redu, za kasačka grla. Zbog loših vremenskih uslova, održano je šest od predviđenih osam trka.


U prvoj trci pobedili su Lavaza, čiji vlasnik je Andrej Valentik iz Pivnica, i vozač Andor Vereb iz Čantavira u sulkama.

U drugoj trijumfovali su Danone, vlasništvo Žarka Pivničkog iz Srbobrana, i Branislav Mukić mlađi iz Subotice kao vozač. U trećoj trijumfovali su Gorica de Sajan, čiji vlasnik je Dragiša Rajić iz Donje Livadice kod Požarevca, i vozač Đorđe Jeftić iz Požarevca. Pobednici u četvrtoj trci su Tagora, vlasništvo Vladana Vojinovića iz Čačka, i Dejan Katanić iz Ade u sulkama. U petoj trci pobedili su Armani B, čiji vlasnik je Zlatko Benčik iz Tavankuta, i vozač iz istog mesta Antun Horvacki. Šesta trka bila je promotivna za ponije, a prvo mesto osvojili su Munja i Ana Pejić iz Despotova u sulkama.

Nakon ove trke jaka kiša nije dozvolila da se takmičenje nastavi tako da nije održana glavna trka „Memorijal prof. dr Nikola Pejić“. Posebno veliku pažnju više od 1500 ljubitelja kasačkog sporta, izazvao proslavljeni košarkaš Nikola Jokić, čiji je konj trebalo da trči u memorijalnoj trci.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here