„Кизамијевци“ успешни у Бачу

За КК "Кизами" 25 медаља

196
Фото: Недељне новине

Каратисти „Кизамија“ су 16. априла учествовали на традиционалном, 15. „Ускршњем турниру“ у Бачу у организацији Шотокан карате савеза Србије и домаћина КК „Славија“.


Конкуренцију је на овом турниру чинило 310 такмичара из 27 клубова, а „Кизами“ је у генералном пласману био први испред „Младости“ из Оџака и трећепласираног „Партизана“ из Апатина. Бачкопаланачки каратисти су у Бачу били одлични јер су освојили чак 25 медаља (дванаест златних, пет сребрних и осам бронзаних одличја).

Златне медаље су освојили Јелена Паравина, Тара Краљ, Петра Никић, Вера Ковачевић, Јован Бабић, Милош Радовић, Коља Гарамхеђи, Давид Чегар, Сава Павковић, Матеја Чамбор, Вељко Велемир и Сергеј Сердар.

Сребрна одлилчја су припала Елени Јурас, Душану Зајцу, Филипу Станишићу, Сави Ћургузу и Стефану Радишићу. За медаље бронзаног сјаја су се изборили Михајло
Паравина, Јован Пешић, Василије Морача, Лазар Морача, Вања Вираг, Ненад Парабуцки, као и ката тим дечака Гарамхеђи – Чегар – Радовић и ката тим у миксу Парабуцки – Јурас – Никић.

– Наш такмичар Сергеј Сердар је и овога пута показао свој квалитет и доминацију и са четири победе и златном медаљом је заслужено понео епитет најуспешнијег каратисте на турниру – каже Владимир Познанов, тренер КК „Кизами“ за Недељне новине.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here