Клуб борилачких спортова „Динамик“ први пут на међународној сцени

Алксандар Мишков је остварио одличан резултат и заузео четврто место

389
Александар Мишков и Урош Дрндарски

У Будимпешти је протеклог викенда (12.-13.03.) одржан је Европа КУП у џиу џицу. Из Клуба борилачких спортова „Динамик“ учешће су узели Александар Мишков као такмичар у борбама у категорији јуниора и тренер Урош Дрндарски као помоћник селектора репрезентације за млађе узрасне категорије.


Мишков је остварио одличан резултат и заузео четврто место. Борбу за бронзу је изгубио од Италијана за један поен, резултат је био 18:17 на крају борбе. После девет година постојања ово је највећи успех за клуб и први пут да неки такмичар наступи на међународној сцени и сигурно прекретница у даљем раду.

– Остаје нам жал што нисмо успели да освојимо медаљу, али смо сада богатији за искуство за наредне наступе. Захваљујем се нашем општинском спортском савезу „Бачка Паланка 2017“ који нам је помогао да реализујемо наступ на овом такмичењу – каже Дрндарски.

У укупном пласману такмичари Србије су освојили 5 златних, 2 сребрне и 5 бронзаних медаља, укупно 12, што их сврстава на 4. место, одмах после Пољске, Аустрије и Мађарске као домаћина. Следеће такмичење на којем ће учествовати је Међународни турнир „Србија ОПЕН“ који ће бити одржан у априлу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here