„Majevica“ dobila tri prvaka Vojvodine

Prvenstvo Vojvodine u pauerliftingu i benč presu

1105

Bačka Palanka i Pauerlifting klub „Majevica“ bili su domaćini i tehnički organizatori prvenstva Vojvodine u pauerliftingu i benč presu.


U Sportskoj hali „Tikvara“ se nadmetalo četrdeset takmičara iz osam vojvođanskih klubova. Domaćin je bio izuzetno uspešan osvojivši šest medalja, dve zlatne i jednu srebrnu medalju u benč presu, odnosno jedno zlato i dva srebra u pauerliftingu.

Zlatnim odličja su se u benč presu okitili Miloš Okiljević u kategoriji do 66 kilograma sa podignutih 90 kilograma. Bio je to uspešan debi Okiljevića u benč presu. Najbolji takmičar „Majevice“Ognjen Karanović je očekivano osvojio prvo mesto u kategoriji do 93 kilograma sa podignutih 187,5 kilograma u benč presu, dok je srebrna medalja pripala Bojanu Pavlovu u kategoriji do 93 kilograma.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Kada je u pitanju pauerlifting, takmičenje koje podrazumeva tri discipline čučanj, mrtvo dizanje i benč pres, zlatnu medalju je osvojio Nikola Ilić u kategoriji preko 120 kilograma sa ukupno podignutih 647,5 kilograma. Druga mesta i srebrne medalje su osvojili Branislav Perać u kategoriji do 83 kilograma sa ukupno podignutih 480 kilograma i Aleksa Bjelić u kategoriji do 93 kilograma sa ukupno podignutih 530 kilograma. Ovde je interesantno pomenuti da je Bjelić izgubio zlatno odličje za samo 2,5 kilograma.


Pogledaj: Druga šahovska liga Srbije odigrana je u Bačkoj Palanci

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here