Млада стонотенисерка из Челарева изборила пласман на Међународно такмичење у Сплиту

Међународна завршница Спортских игара младих одиграће се у Сплиту од 15. до 20. августа

843
Извор: Спортске игре младих

На Државном првенству девете сезоне Дунав осигурање Спортских игара младих додељене су прве медаље, а познати су и први учесници велике Међународне завршнице у Сплиту.


У првој смени Државног финала играо се и стони тенис, а пласман на Међународну завршницу изборила је и Слађана Кнежевић из Челарева, која на церемонији доделе медаља није успела да сакрије срећу због овог успеха.

Окићена златном медаљом, млада шампионка из Челарева је заплакала. Слађана је изјавила да једва чека да оде у Сплит, да одмери снаге са својим вршњакињама из Хрватске и Босне и Херцеговине, али и да ужива у другој страни Игара, а то су дружење и уживање на сплитским плажама.

Марија Михајловић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих, изјавила је да јој је драго што ће деца из свих крајева Србије уживати у Врњачкој Бањи, јер су то заслужили својим успехом на претходним турнирима. Михајловићка је истакла да су деца Србије и ове године показала да су добри спортисти, да воле да се друже и да поштују све принципе Дунав осигурање Спортских игара младих.

„Велико хвала локалној самоуправи општине Врњачка Бања и хотелу „Фонтана“ што су са задовољством прихватили да буду домаћини нашег Државног финала. На самом крају девете сезоне Игара, поносна сам на све што је мој тим урадио, јер смо и ове године, у никад већем броју, добили поверење деце, родитеља, тренера, наставника. Успели смо да организујемо преко 80 догађаја у преко 50 места широм Србије и за децу је, наравно, захваљујући нашем пулу спонзора, све било бесплатно“, додала је председница Дунав осигурање Спортских игара младих.

Међународна завршница у Сплиту одржава се од 15. до 20. августа, а на заслужено мини-летовање, поред СИМОВАЦА из Србије, стижу и победници Државних финала из Босне и Херцеговине и Хрватске.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here