Muška ekipa „Tikvare“ startovala pobedom

Stonoteniska hronika

181
Foto: Pixabay

Minulog vikenda, počela je prvenstvena trka za bodove u svim stonoteniskim ligama Srbije. U prvoj prvenstvenoj rundi u okviru Druge lige „Sever“, stonoteniseri „Tikvare“ su gostovali u Somboru, gde im je rival bio domaći „ŽAK“.


Bačkopalančani su dosta lako stigli do pobede, savladavši svog domaćina, rezultatom 4:1.

„ŽAK“ – „Tikvara“: Loboda – Čičevski 1:3 (0:1), Himko – Sokolović 0:3 (0:2), Glavaški – Elez 2:3 (0:3), Glavaški, Loboda – Čičevski, Elez 3:0 (1:3), Loboda – Sokolović 0:3 (1:4),

Prvi turnir u okviru Prve ženske lige Srbije, odigran je protekle nedelje u Vršcu. Na ovom turniru, u SH „Milenijum“, među ostalima, nastupile su i stonoteniserke bačkopalanačke „Tikvare“. U prvom kolu, Bačkopalančanke su doživele poraz od „Uniree“ iz Uzdina, rezultatom 1:4. U drugom kolu, od ekipe iz Bačke Palanke, bolja je bila „Slavija“ iz Kovačice, rezultatom 4:1, Bačkopalančanke su slast pobede, osetile u duelu sa sastavom „Čarnojević“ iz Ruskog Sela, savladavši ga sa 4:2. U poslednjem četvrtom kolu, bačkopalančaku ekipu, savladao je sastav „Obilić Aleva“ iz Novog Kneževca sa 4:2.

Za „Tikvaru“ su u Vršcu, igrale, Stanislava Tošić, Miona Gajić i Miljana Kapelan.

Naredni drugi turnir u okviru Prve lige Srbije biće odigran 30. i 31, oktobra u bačkopalanačkoj sportskoj hali „Tikvara“. Na ovom turniru nastupiće 12 ekipa, koje će se takmičiti na šest stolova. Tokom turnira, biće odigrana 34 meča.

Prvi turnir u okviru Prve lige Srbije za muškarce, odigran je proteklog vikenda u Čelarevu. U Čelarevu se nije pojavila ekipa „Galadske“, pa su svi susreti ostalih sastava, sa ovom ekipom odloženi. U prvom kolu, „Čelarevo“ je bolo bolje od „Pančeva“ rezultatom 4:0, dok je „Bačka Palanka“, takođe u okviru prve prvenstvene runde, savladala „Palilulu“ sa 4;1. U drugom kolu, Čelarevčani su savladali „Panoniju“ sa 4:2, a Bačkopalančani „Primar ko“ sa 4:1. U kolu broj tri, „Čelarevo“ je doživelo poraz 3:4, od „Kanjiže“, dok je „Bačka Palanka“ svoj meč u ovom kolu, sa „Galadskom“ odložila.

Međusobni susret, Čelarevčanii i Bačkopalančani, odigrali su svoj međusobni meč u četvrtom kolu. Pobeda je pripala domaćoj ekipi, rezultatom 4:2. Savić je pobedio Grbića sa 3:0, Adamović Fabrija sa 3:0, a Balaban je bio bolji od Stošića rezultatom 3:0. Grbić je savladao Fabrija sa 3:0, dok je Savić, bio bolji od Balabana rezultatom 3:0. U poslednjem meču Adamović je pobedio Stošića sa 3:0, za konačnih „Čelarevo“ – „Bačka Palanka“ 4:2.

Nakon turnira u Čelarevu, ekipa iz Čelareva je drugi na tabeli sa sedam bodova, dok je sa utakmicom manje odigranom, „Bačka Palanka“ šesta sa pet osvojenih bodova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here