Одржано општинско такмичење у шаху

Савез за школски спорт Општине Бачка Паланка

500
Извор: Недељне новине

У четвртак, 3. марта, у Бачкој Паланци одиграно је општинско такмичење у шаху за ученике основних школа на којем је у екипној конкуренцији најуспешнија била ОШ „Свети Сава“ из Бачке Паланке, испред ОШ „Браћа Новаков“ из Силбаша и бачкопаланачке ОШ „Десанка Максимовић“.


Код девојчица је прво место у другом разреду заузела Анђела Балабан из ОШ „Свети Сава“, најуспешнија је у трећем разреду била Александра Јовић из исте школе, а у четвртом разреду је победила Милица Тркуља (ОШ „Жарко Зрењанин“ Обровац).

У петом разреду је победила Милана Ковач из ОШ „Вук Караџић“ из Бачке Паланке, у шестом је прво место освојила Маша Говедарица (ОШ „Свети Сава“), а најуспешнија у осмом разреду је била Љиљана Велемир такође из ОШ „Свети Сава“.

У појединачној конкуренцији дечака је у првом разреду победио Борис Бајић (ОШ „Свети Сава“), у другом је најуспешнији био Никола Кнежевић из исте школе, у трећем разреду је први био Братислав Челик (ОШ „Свети Сава“), док је златну медаљу у четвртом разреду освојио Теодор Роквић (ОШ „Десанка Максимовић“).

Најуспешнији у конкуренцији петог разреда је био Лука Томановић из ОШ „Десанка Максимовић“, у шестом разреду је победио Милан Тркуља (ОШ „Жарко Зрењанин“ Обровац), прво место у седмом разреду је заузео Вељко Велемир (ОШ „Десанка Максимовић“), док је златну медаљу у осмом разреду освојио Илија Јовановић из ОШ „Свети Сава“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here