Ognjen Stojanović bronzani

Na IAAF Road Race Label maratonskoj trci u Bukureštu

145
Foto: Ognjen Stojanović (Izvor: Nedeljne novine)

Triatlonac Ognjen Stojanović, rodom iz Čelareva, povremeno se takmiči i u atletskim disciplinama pa je tako, pre dve nedelje, učestvovao na IAAF Road Race Label maratonskoj trci u Bukureštu, gde je zauzeo odlično treće mesto sa vremenom 2.25,18 sati.


– Bila je to trka od 10 odsto snage i izdržljivosti u nogama, a 90 odsto glava i istrajnost, počinje priču Ognjen Stojanović i navodi:

– Prvih deset kilometara sam prošao za 33,04 minuta, a posle četrnaestog kilometra su butine počele toliko da me bole, da sam mislio da imam 1 odsto šansi da završim trku. Ipak, stegao sam zube i nastavio trku, prošao polumaratonsku deonicu i nekako uspeo da sa visokom kadencom i kratkim korakom održavam taj bol u butinama konstantnim do kraja. Od kako sam završio trku jedva hodam, eto toliko su mi se butine upalile tokom trke. Siguran sam da bih imao bolje vreme za minut i po – dva da me nisu bolele – kaže Stojanović i ističe:

– U toku trke sam uneo preko 280 grama ugljenih hidrata što mi je, verujem, spasilo butine, odnosno prednju ložu. Što se tiče fizičkog ili fiziološkog napora, ne računajući bol u nogama, u toku cele trke je bilo kontrolisano i bez kriza uz komforan jak tempo. Sve u svemu, zadovoljan sam učešćem u maratonskoj trci u Bukureštu. Sada je vreme za zasluženi odmor – završava Ognjen Stojanović.

Inače, na ovoj trci je pobedio Ivan Surius iz Severne Makedonije, a drugi je bio domaći trkač Aleksandru Ilie Korneki.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here