Pobednici 50. ponoćne trke su Ana Srdić i Luka Karanović

Održana 50. ponoćna atletska trka ulicama Mladenova

1187

MLADENOVO: Povodam tradicionalne kulturno – zabavne i sportske manifestacije „Dani kolonizacije 2021.“ koja je od 7 do 9. avgusta, održana u Mladenovu, protekle subote, istrčana je 50. ponoćna trka ulicama ovog mesta. Na startu trke pojavilo se 40 takmičara – 32 u muškoj, i osam u ženskoj konkurenciji.

– Ponoćna trka startovala je uz vatromet, a takmičari su imali veliku podršku od oko 500 gledalaca.

Prvo mesto u konkurenciji muškaraca osvojio je, Luka Karanović iz Bačke Palanke. Karanović je postavio novi rekord trke koji je do sada držao, Dobrivoje Velemir sa rezultatom 5 minuta. Luka je istrčao trku u vremenu, četiri minuta i 18 sekundi. Drugi je bio Dušan Nemet iz Novog Sada, dok se na treće mesto plasirao Miloš Bošković. Bošković je i ranijih godina učestvovao u ovoj trci. Jednom je osvojio titulu pobednika, jednom je bio drugi, a ove godine treći. Karanoviću je za prvo osvojeno mesto pripao pehar, diploma i novčana nagarada u iznosu od 11.800 dinara. Nemetu i Bošković su za drugo, odnosno treće osvojeno mesto, pripali peahari i diplome.

U ženskoj konkurenciji titulom pobednika okitila se debitantkinja Ana Srdić, Mladenovljanka koja živi u Bačkoj Palanci. Ani koja je odlična učenica petog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ u Bačkoj Palanci, za prvo osvojeno mesto pripao pehar. Pomoć u organizaciji trke pružili su nam pripadnici PS Bačka Palanka – kaže Slavko Baštić, jedan od organizatora ponoćne trke.

Pored Baštića, u organizaciji ponoćne trke učestvovao je i Miodrag Vajagić, sekretar mesne zajednice Mladenovo.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here