Победнички пехар подигао Никола Шкорић

Одржан 1. „Вараличарски куп – Циглана 2022.“

446
Фото: Недељне новине

ЧЕЛАРЕВО – На ревиру „Језеро – Циглана“, недалеко од некадашње Циглане
Челарево, у недељу (22.05.), одржано је такмичење у пецању рибе. На овом надметању спортских риболоваца, на „ватрену линију“ изашла су 23 такмичара.


Када је двочлани судијски жири у саставу Марјан Ек из БачкеПаланке и Младен Шешум из Младенова, окончао свој посао, обављено је проглашење најуспешнијих. Прво место и титулу победника освојио је Никола Шкорић из Бачке Паланке, са уловом тешким 2,140 килограма. Друго место припалао је Дејану Шићаревићу из Обреновца, чији је улов тежио 1,455 килограма, док је трећи био Дејан Петровић из Новог Сада, који је уловио рибу тежине 1,132 килограма.

Општи је утисак, након овог такмичења, да риба 22. маја није много „радила“, па је то и главни разлог због нешто слабијег улова свих такмичара.

– Свега недељу-две дана, одлучили смо да организујемо једно овакво такмичење. То је основни разлог што су се на њему нашла „тек“ 23 такмичара. Мене као његовог организатора радује чињеница, да су се за ово такмичење пријавили и на њему учествовали, такмичари из Обреновца, Будисаве, Бођана, Каћа, Новог Сада и Бачке Паланке. Сви они су што је веома значајно, задовољни отишли кућама и најавили свој долазак на неко од наредних риболовних надметања, која ће сада је сасвим сигурно бити одржана на територији наше општине. Највероватније, поново на језеру „Циглана – Челарево“ – наводи Данијел Шипраг, организатор 1. „Вараличарског купа – Циглана 2022.“ и додаје:

– Искористио бих ову прилику, да се захвалим спонзорима, без чије подршке ово такмичење сигурно не би било ни одржано. Тројици најбоље пласираних, додељени су пехари, као и робне награде. Робне награде додељене су и свим учесницима такмичења, које је завршено заједничким ручком. Пре изласка на воду, обављено је извлачење стартних бројева, а након тога и заједнички доручак, да би судије знак за почетак такмичења дале тачно у седам сати. Најстарији учесник, био је седамдесет двогодишњи Драган Богуновић из Бачке Паланке, док је најмлађи такмичар био седмогодишњи Михајло Рађеновић такође из Бачке Паланке. Сваки учесник је награђен варалицом и привеском, као сећање на ово такмичење. Верујем да ће „Вараличарски куп“ од наредне године постати традиционалан, и да ће се одржавати са све већим и већим, бројем учесника – завршава Данијел.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here