Prva olimpijska medalja za Srbiju

Mikec ispunio san: Samo mi je nedostajala olimpijska medalja!

898
Foto: Reuters

„Više mi ne fali“, rekao srpski strelac.


Na tabeli zemalja sa osvojenim medaljama od jutros je i Srbija. Strelac Damir Mikec je „upucao“ srebro u disciplini 10 metara vazdušni pištolj.

Sjajan je bio Mikec u finalnom delu, dugo je bio na četvrtom mestu, ali dok su rivalima drhtale ruke u eliminacionoj fazi, njemu je bilo oštro oko i sigurna desnica i kao nagrada za trud stiglo je drugo mesto.

Oduševljen je bio Mikec posle finala, ostvario je dugogodišnji san, koji mu je izmicao u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine.

„Još nisam svestan uspeha. Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja, samo je nedostajala olimpijska. Više ne nedostaje. Iz četvrtog puta sam uspeo da je osvojim“, blistao je od sreće srpski strelac.

Analizirao je Damir celo takmičenje.

„Verovao sam u sebe. Dobro sam počeo meč, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Nakon greške sam rekao sebi, “Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar“. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro“.

Poručio je Mikec i da ovo nije njegova poslednja reč u Tokiju.

„Hvala mojoj porodici, posebno mom treneru Goranu Mikecu, kao i psihologu. Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam mnogo vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović“, rekao je Mikec za sajt Olimpijskog komiteta Srbije po osvajanju medalje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here