Radovanović: Veliko iskustvo, obećavam medalju u Parizu

Srbija ostala bez medalje u boksu, Radovanović poražena.

58
Foto: Tanjug/AP

Nina Radovanović, srpska reprezentativka u boksu, nije uspela danas da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju u kategoriji 48-51 kilograma.


Prva srpska bokserka na Olimpijskim igrama u istoriji Nina Radovanović, uprkos porazu, izrazila je veliko zadovoljstvo što je pretstavljala zemlju na najvećem svetskom takmičenju i istakla uverenje da će na narednim takmičenjima imati više uspeha a posebno na narednim igrama u Parizu. Poražena je u četvrtfinalu od Huanh Hsio-Ven iz Kineskog Tajpeha.

Nina Radovanović je poražena u četvrtfinalu od Huanh Hsio-Ven iz Kineskog Tajpeha, ali je istakla da je ipak zadovoljna svojim nastupom.

„Na kraju sam zadovoljna, samo učešće na Olimpijskim igrama je privilegija za našu državu, gde je ženski boks u povoju, a to što sam stigla do četvrtfinala znači da mogu da obećam da će Srbija imati medalju u Parizu“, izjavila je srpska bokserka Nina Radovanović.

Istakla je da je ovo učešće veliko iskustvo koje će biti osnov za nove uspehe.

„Pik moje forme biće Pariz, ali ovo je sjajna uvertira, veliko iskustvo za mene i sada znam šta treba da radim za naredne Olimpijske igre, šta da popravim, biću spremnija. Sada malo da se odmorim i nastavljam sa radom“, rekla je Radovanović srpskim izveštačima u Tokiju.

Ona je dodala da se prvi put u karijeri borila protiv bokserke koja je izrazito visoka.

„Želela sam nametnem svoj ritam, ali ona je dosta opstruisala, naslanjanjem, guranjem, držanjem, to mi je oduzelo dosta energije kad izađem iz klinča. To je stvar rutine, potrebna su mi dva-tri ovakva meča da bih našla način da ugrozim tako visoku protivnicu. Dala sam maksimum, to je sigurno“, poručila je Radovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here