Rezultati i tabela nakon 4. kola

U utorak (26.10.) igra se duplo kolo

148

BAČKA PALANKA: Odigrana je prva trećina šahovskog turnira, koji se održava u Bačkoj Palanci i trajaće do 30. oktobra. Kako turnir odmiče postaje sve interesantnije.


U ponedeljak (25.10.), odigrano je 4. kolo Druge lige, grupa Vojvodina.

Senta je izgubila još jednu partiju. Ovoga puta, nadigrala je Vojvodina i to prilično ubedljivo. Omorjan, Dragojlović i Veljković su doneli trijumf Vojvodini. U derbiju začelja Rastina je došla do prvog poena igrajući nerešeno protiv Krajine. Ovaj rezultat ne odgovara nijednoj ekipi. Mladenovo je zabeležilo važnu pobedu nad Bačkom Pačir. Tesnu pobedu su doneli velemajstor Nevedniči, Zlotić i Krejić.

Somborski ŠK je iznenadio Mladost. Zakhatrsov je pobedio Blagojevića u sudaru dva velemajstora. Važnost meča doveo je do toga i da velemajstori između sebe biju bitku. Mikheev i Strangar su doprineli da Somborski klub zabeleži važan trijumf za opstanak.

Domaća Bačka Palanka doživela je težak poraz. Kraljica je ostvarila važan trijumf koju su doneli Paštar, Desnica, Remecki i Parkajić.

Lider na tabeli Bata Ćosić zabeležio je tesnu pobedu protiv Cara Uroša. Milenković, Milojević i Radisavljević doneli su tako važan trijumf, koji ih izbacuje na prvo mesto gde su sada usamljeni.

Tabela rezltata 4. kola:

Rezultati 4. kola:

1. SENTA VOJVODINA N. Sad 1½ : 4½

2. POLET Rastina KRAJINA Krajišnik 3 : 3

3. MLADENOVO BAČKA Pačir 3½ : 2½

4. SOMBORSKI ŠK – MLADOST N. Pazova 4 : 2

5. BAČKA PALANKA – KRALJICA PTT Petrovaradin 1½ : 4½

6. CAR UROŠ Jazak – BATA ĆOSIĆ Opovo 2½ : 3½

Posle 4. kola, situacija sa bodovima je sledeća: Bata Ćosić 12, Mladost 9, Kraljica 8, Bačka Pačir 7, Vojvodina, Car Uroš i Sombor 5, Mladenovo i Bačka Palanka 4, Senta 3, Krajina 2 i Rastina 1.

Veoma je mala razlika između petoplasiranog i desetoplasiranog. Ovo samo pokazuje da će se utorak (26.10.), kada je duplo kolo, voditi prave borbe, a neki će već sada početi sa kalkulacijom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here