Резултати рапид турнира у шаху

Седми по реду турнир одигран је у оквиру Дунавског бала

325
Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – У недељу 10.07. у спортској хали „Тиквара “ одигран је рапид турнир у шаху.


Овај сада већ традиционални турнир, седми по реду, организован је у оквиру туристичке манифестације „Дунавски бал 2022.“ Учествовало је 58 шахиста. Играно је 9 кола по швајцарском систему паровања. Темпо игре је био 15 минута по играчу за целу партију. Састав турнира: 1 интернационални мајстор, 6 фиде мајстора и 51 играч различитих шаховских категорија. Међу учесницима је било 14 омладинаца и 1 омладинка.

Пласман на крају турнира је био следећи:

1. Поповић Милан 7,5 поена
2. Алимпић Алекса 7
3. Пајчин Лав 7
4. Бенковић Петар 6,5
5. Оморјан Дејан 6,5
6. Жегарац Вук 6,5

Ово су уједно и играчи који су освојили новчане награде. Организатор је доделио и неколико специјалних награда које су освојили: Ковач Милана, најбоље пласирана шахисткиња на турниру, Лалић Никола као најуспешнији омладинац, који није узео сениорску награду, Петковић Радосав је био најбоље пласирани ветеран. Посебну награду као најуспешнији играч из општине Бачка Паланка је освојио Давид Менчик

Шахисти који су играли на турниру су били из Београда, Новог Сада, Сремске Митровице, Бановаца, Темерина, Србобрана, Куле, Бача, Змајева, Пачетина, Раткова и Бачке Паланке.

Турнир је био одлично организован од стране шах клуба „Бачка Паланка“, а уз свесрдну помоћ Туристичке организације општине Бачка Паланка, као генералног спонзора. Организацију турнира су помогли и: ЈКП Комуналпројект, Бачка Паланка , Пекара „Дрљача“, „Хотел „Олимп – централ“ „Графокартонка“и особље спортске хале „Тиквара“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here