Šah: Rezultati i tabela nakon 3. kola Druge lige – Vojvodina

Odigrano 2. i 3. kolo, u ponedeljak (25.10.) nastavak.

247

BAČKA PALANKA: U nedelju (24.10.), u Bačkoj Palanci, nastavila se šahovsko takmičenje u okviru Druge lige grupa Vojvodina, gde su šahisti pokazali šta umeju. 


2. kolo: Bata Ćosić je više nego ubedljivo savladao Somborski ŠK. Mladost je rutinski savladala ekipu Poleta, dok je Bačka Pačir jedva došla do boda iako se činilo da će da izgube meč protiv Vojvodine. Car Uroš se spasao poraza od domaćina trijumfom mladog Ljepića koji je pobedio na šestoj tabli. Senta je pobedom nad Krajinom pokazala da će se žestoko boriti za opstanak, dok Krajina poput Somborskog ŠK nema ni poen. Mladenovo i Kraljica su odigrali borbeni meč, koji je završen remijem, što ne odgovara ni jednoj ekipi.

3. kolo: Car Uroš je zabeležio važnu pobedu nad Sentom. Pobedu donose poslednje dve table. Bata Ćosić je pobedio Bačku Palanku, ali je borba bila teška i rezultat previsok za tok meča. Kraljica i Somborski ŠK su odigrali vratolomni meč, a na kraju nerešeno zasluženo. Mladost je nošena Stamenkovićem i Grčićem došla do novog trijumfa, ovoga puta nad Mladenovom. Bačka Pačir je tesno pobedila Polet. Jesenski i Grabrić su doneli taj trijumf. Krajina je odigrala na sve ili ništa protiv jake Vojvodine. Na kraju nerešeno, što im može dati nadu za dalji tok lige.

Na tabeli Bata Ćosić i Mladost vode sa po 9, Bačka Pačir 7, Car Uroš i Petrovaradin 5, Bačka Palanka 4, Senta 3, Vojvodina i Somborski ŠK po 2, Mladenovo i Krajina 1 i Rastina bez bodova.

U narednom, 4. kolu, koje se igra u ponedeljak (25.10.) od 17 časova u Hotelu Fontana, sastaju se: Senta – Vojvodina, Polet – Krajina, Mladenovo – Bačka Pačir, Somborski – Mladost N. Pazova, Bačka Palanka – Kraljica i Car Uroš – Bata Ćosić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here