Šahisti Hercegovca kroz baraž do statusa Drugoligaša

Magija! Baraž za anale Šah kluba "Hercegovac" iz Gajdobre

327

BAJŠA: Drugi meč baraža za ulazak u Drugu ligu Srbije u Bajši između domaće ekipe „Lajoš Segi“ i „Hercegovca“ ostaće zlatnim slovima upisan u analima Šah kluba iz Gajdobre.

Domaćin je već imao prednost iz prvog meča od 3,5:2,5 i u revanš je ušao pojačan svojim najboljim igračem, mađarskim FIDE majstorom Žoltom Horvatom, pa se činilo da je njihov poraz u ukupnom zbiru u domenu fantastike, pogotovu što je Gajdobranima bila potrebna pobeda od minimum dva razlike.

Međutim, čudo se dogodilo!

„Hercegovac“ je dobio drugi meč baraža sa 4:2 i izborio plasaman u Drugu ligu Srbije grupa Vojvodina. Pobedi ekipe iz Gajdobre najviše su doprineli Čiča, Pavkov i Pecelj koji su savladali svoje protivnike, a ništa manje zasluge imaju i Popović i Pajčin koji su remizirali sa FIDE majstorima Horvatom i Mesarošem. Jedini poraz u ekipi „Hercegovca“ pretrpeo je Đurnić.

Tako su Gajdobrani potvrdili uspeh od pre pet godina kada su bili prva šahovska ekipa iz opštine Bačka Palanka koja je izborila plasaman u Drugu ligu. U drugoligaškom takmičenju naredne godine mogao bi se dogoditi jedan kuriozitet. A to je da u konkurenciji od dvanaest vojvođanskih klubova iz bačkopalanačke opštine budu čak tri: „Bačka Palanka“, „Mladenovo“ i „Hercegovac“. A, samo pre šest godina Druga liga je bila misaona imenica za naše klubove. Definitivno. Naša opština je jak šahovski centar.

DRUGA LIGA SRBIJE GRUPA VOJVODINA

U Bačkoj Palanci u hotelu „Fontana“ ovog vikenda počinje takmičenje u Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina. Od 23. do 30. oktobra odigraće se 11 kola po bergerovom sistemu parovanja (svako sa svakim). Učestvuju: „Bačka Palanka“, „Car Uroš“ Jazak, „Bata Ćosić“ Opovo, „Kraljica PTT“ Petrovaradin, „Mladost“ Nova Pazova, „Bačka“ Pačir, „Krajina“ Krajišnik, „Vojvodina“ Novi Sad, „Polet“ Rastina, „Mladenovo“, „Somborski ŠK“ Sombor i „Senta“. Popodnevna kola se igraju od 17 časova, a 24., 26. i 28. oktobra igraju se dva kola na dan, pa prepodnevna počinju u 10 časova. Poslednje jedanaesto kolo je 30.10. i počinje takođe u 10 časova. Pobednik lige stiče pravo igranja u Prvoj ligi Srbije, a tri poslednjeplasirane ekipe sele se u niži rang takmičenja.

Ž. D.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here