Sebić doneo novu medalju Srbiji i ostvario rezultat karijere na OI u Tokiju!

Bravo za Milenka Sebića!

378

Reprezentativac Srbije u streljaštvu, Milenko Sebić, osvojio je bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini MK puška trostav.

Sebić je doneo Srbiji 5. medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nakon zlata Milice Mandić, srebra Damira Mikeca, bronze Tijane Bogdanović i basketaša, usledila je još jedna bronza za srpski olimpijski tim.

Sebić je finalnu borbu počeo odlično, ostvario je rezultat 51.9 i bio je na drugom mestu posle prve serije od po pet metaka klečećim stavom. Usledila je druga serija, posle koje je naš reprezentativac pao na treće mesto, ali je to i dalje bilo odlično.

FOTO: PRINTSCREEN

Međutim, u trećoj seriji novi pad, ovog puta na deobi petog i šestog mesta sa Norvežaninom Hegom. Posle kraće pauze, počelo je takmičenje u ležećem stavu, gde je Sebić u kvalifikacijama bio najbolji. Ovoga puta to nije potvrdio, došlo je do novog pada, na šesto mesto, uz sve veću razliku u odnosu na trojicu prvoplasiranih.

Na kraju, gađanje u stojećem stavu. Sebić je počeo polako da popravlja plasman, popeo se na peto mesto, pa četvrto, a pošto su vodeći počeli da gađaju sve lošije, pogotovo Belorus Šerbačevič i Ukrajinac Kuliš, pa se Sebić se u jednom trenutku vratio na treće mesto, ali baš u tim trenucima je i naš takmičar bio dekoncentrisan, ispalio je dva slabija hica, od 9.3 i 9.5.

Ipak, ni Norvežanin Heg nije briljirao, pa je naš reprezentativac do kraja zadržao treću poziciju!

Sa 455.7 krugova, zlatnu medalju osvojio je Kinez Žang Čangong, predstavnik ruskog olimpijskog tima Sergej Kamenski se izborio za srebro sa 454.1, a Sebiću je pripala bronza, ukupnim rezultatom 448.2 kruga.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here